Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμπέρτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις του κ. Μπουρλά δημοσιοποιήθηκαν μεν σήμερα αλλά κατεγράφησαν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, σύμφωνα με το CNBC.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το εμβόλιο Pfizer 

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα, ενώ σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA