Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που θεωρείται ότι υπήρξε «το δεξί χέρι» του Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσαν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα αυτόν, έναν Αφγανό με το κωδικό όνομα «Μπασίμ», σε έρευνα που έκαναν στη συνοικία Ατασεχίρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.
Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε το 2019, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με τη βοήθεια Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «Μπασίμ» είχε βοηθήσει τον αλ Μπαγκντάντι να κρυφτεί στο Ιντλίμπ. Ήταν επίσης υπεύθυνος του «στρατιωτικού βραχίονα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.
Ο «Μπασίμ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και ταυτότητα. Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στις 28 Απριλίου.
- Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον ευρωπαϊκό «θρόνο» μετά από 13 χρόνια: Θρίλερ και επικράτηση κόντρα στη Ρεάλ
- Προς τελική συμφωνία Λιάγκας – ΑΝΤ1: Αλλάζουν όλα στο «Πρωινό» - Ποιος παραμένει
- Η αληθινή «απόδραση των 11» γράφτηκε στην Αθήνα: Το ματς της Κατοχής που γονάτισε το Γ' Ράιχ
- Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του και πήγε να κοιμηθεί - Το θέαμα που αντίκρυσε η αδελφή του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.