Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αγία Σοφία - Προκλητικό σόου με επιγραφή: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ»

Νέο προκλητικό σόου έστησε η Τουρκία στην Αγία Σοφία καθώς για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια τοποθετήθηκαν φωτεινές επιγραφές που γράφουν: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ»

Η επιγραφή έξω από την Αγία Σοφία που γράφει: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ» (Πηγή: Getty Images)
Η επιγραφή έξω από την Αγία Σοφία που γράφει: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ» (Πηγή: Getty Images)

Για πρώτη φορά μετά από 86 ολόκληρα χρόνια οι Τούρκοι κρέμασαν ισλαμιστικά μηνύματα στην Αγία Σοφία. Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά πρωτοστάτησε σε ένα προκλητικό σόου, αφού κρέμασε ανάμεσα στους μιναρέδες φωτεινές επιγραφές όπου αναφέρεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ». Επιπλέον ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο από την εξέλιξη των εργασιών και προετοιμασιών μέχρι τη φωταγώγηση των επιγραφών.

Η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε χώρα στην τελευταία νύχτα του Ραμαζανιού, στη λεγόμενη «νύχτα του πεπρωμένου». Έτσι φαίνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε έναν τρόπο για να περάσει το μήνυμά του στην πιο ιερή νύχτα της μουσουλμανικής παράδοσης.«Τα φώτα μας αντανακλώνται στους ουρανούς όλης της Κωνσταντινούπολης με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, για τη φωταγώγηση των επιγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου του 2020 είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε και το σχετικό διάταγμα για την αλλαγή του καθεστώτος στο μνημείο.

Μάλιστα οι αγιογραφίες έχουν καλυφθεί με κουρτίνες και το δάπεδο της με πετρόλ χαλιά, ενώ έχει αλλάξει και η εξωτερική επιγραφή αφού το «μουσείο Αγιά Σοφία» σε «τέμενος Αγία Σοφία».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αγία Σοφία #Κωνσταντινούπολη #Τουρκία #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν