Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά μετά από 86 ολόκληρα χρόνια οι Τούρκοι κρέμασαν ισλαμιστικά μηνύματα στην Αγία Σοφία. Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά πρωτοστάτησε σε ένα προκλητικό σόου, αφού κρέμασε ανάμεσα στους μιναρέδες φωτεινές επιγραφές όπου αναφέρεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ». Επιπλέον ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο από την εξέλιξη των εργασιών και προετοιμασιών μέχρι τη φωταγώγηση των επιγραφών.https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1391014423238688768?ref_src=twsrc^tfw

Η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε χώρα στην τελευταία νύχτα του Ραμαζανιού, στη λεγόμενη «νύχτα του πεπρωμένου». Έτσι φαίνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε έναν τρόπο για να περάσει το μήνυμά του στην πιο ιερή νύχτα της μουσουλμανικής παράδοσης.«Τα φώτα μας αντανακλώνται στους ουρανούς όλης της Κωνσταντινούπολης με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, για τη φωταγώγηση των επιγραφών.

https://twitter.com/anadoluajansi/status/1391115457185423370?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου του 2020 είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία παρουσία του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε και το σχετικό διάταγμα για την αλλαγή του καθεστώτος στο μνημείο.

https://twitter.com/UgurAydinn61/status/1391081880582230029?ref_src=twsrc^tfw

Μάλιστα οι αγιογραφίες έχουν καλυφθεί με κουρτίνες και το δάπεδο της με πετρόλ χαλιά, ενώ έχει αλλάξει και η εξωτερική επιγραφή αφού το «μουσείο Αγιά Σοφία» σε «τέμενος Αγία Σοφία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA