Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του στο πλαίσιο της ημέρας της Ευρώπης, επιμένει ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στον στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), αλλά ταυτόχρονα επικρίνει την ένωση για «έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ε.Ε. χρειάζεται μία νέα στρατηγική δομή και ένα νέο όραμα και ένα νέο περιεκτικό αφήγημα για την αναθεώρηση των μηχανισμών της λήψης αποφάσεων», προσέθεσε.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε το παράπονό του ότι δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι υποσχέσεις που έχουν γίνει από την πλευρά των Βρυξελλών. «Η Τουρκία όντας μέλος της Ευρώπης από ιστορική, γεωγραφική και ανθρώπινη άποψη είναι έτοιμη να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ένωση. Στην αύξηση της αποτελεσματικότητάς της, η ένωση δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή της παρουσία χωρίς τη συμβολή και την υποστήριξη της χώρας μας».

Επιπλέον υπονοώντας την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «ορισμένες από τις χώρες-μέλη μεταφέρουν τα διμερή τους ζητήματα με την Τουρκία στους διαδρόμους της ένωσης. Αυτό έχει καταστήσει “'όμηρο” τις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας και έχει εξασθενίσει την ικανότητα της Ένωσης να καταπολεμήσει τις παγκόσμιες απειλές», κατέληξε στο μήνυμά του ο Ερντογάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA