Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο Twitter και στο οποίο διακρίνονται χιλιάδες Παλαιστίνιοι μετά από την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Άκσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, να φωνάζουν το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, παρουσίασε το βίντεο ως σύνθημα υπέρ του «Ερντογάν».https://twitter.com/anadoluajansi/status/1393184446195671042?ref_src=twsrc^tfw

Διαβάστε Ακόμα: Ερντογάν: Προσπαθεί να φτιάξει μέτωπο κατά του Ισραήλ - Τηλεφώνησε στον Πούτιν

Όμως όπως σημειώνουν πολλοί χρήστες στο Twitter, oι παρευρισκόμενοι φωνάζουν το σύνθημα «εμείς είμαστε εδώ, που είσαι Ερντογάν;», καλώντας ουσιαστικά τον Τούρκο πρόεδρο να σπεύσει για βοήθεια και να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του για στρατιωτική βοήθεια στην Παλαιστίνη, σε μία κίνηση ουσιαστικά απόγνωσης και όχι επευφημιών όπως παρουσιάζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ.

https://twitter.com/recebkoca/status/1393236656216584192?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/57ahmet/status/1393237120555364365?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/MehmetTerzioglu/status/1393239954822778881?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/abdullahmekkj/status/1393238366775390214?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει προτείνει τη δημιουργία ενός συνασπισμού μουσουλμανικών κρατών κατά του Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνήσει διαδοχικά στους ηγέτες της Μαλαισίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας και το απόγευμα της Τετάρτης επικοινώνησε και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε την παρέμβαση της Ρωσίας στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Κάλεσμα Ερντογάν σε ΟΗΕ να σταματήσει τις συγκρούσεις

Μάλιστα μιλώντας ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν θ’ ανεχτεί την καταπίεση του Ισραήλ, ακόμα και αν όλος ο κόσμος αγνοήσει κάτι τέτοιο. «Αυτοί που παραμένουν σιωπηλοί ή υποστηρίζουν το μακελειό που πραγματοπιεί το Ισραήλ να ξέρουν ότι κάποια μέρα θα έρθει η σειρά τους», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε διαδικτυακή συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Επιπλέον κάλεσε τον ΟΗΕ και τις μουσουλμανικές χώρες να σταματήσουν τις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα «κράτος τρομοκράτη», ο Ερντογάν είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες 19 χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ»,

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει γρήγορα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, που αριθμεί 57 μέλη και προβάλλεται ως η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, θα έπρεπε να αναλάβει δράση. «Αν δεν τηρήσει αμέσως μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική στάση, θα θεωρηθεί ότι αρνήθηκε την ύπαρξή του», προειδοποίησε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA