Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα των χάκερ Darkside κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στις ΗΠΑ βγάζοντας εκτός λειτουργίας τον κεντρικό αγωγό καυσίμων της Colonial Pipeline και στεγνώνοντας από βενζίνη την ανατολική ακτή. Το πρόβλημα με τον αγωγό αποκαταστάθηκε και σταδιακά λύνεται και το πρόβλημα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η ομάδα των χάκερ DarkSide, που βυθίζει τις ΗΠΑ σε κρίση καυσίμων

Ωστόσο όπως ανέφερε σήμερα η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future οι διακομιστές του Darkside τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο χάκερ που απαίτησε λύτρα σε κρυπτονόμισμα από την Colonial Pipeline απώλεσε την πρόσβαση σε πολλούς διακομιστές που χρησιμοποιούσε η ομάδα για να «στεγάζει» το μπλογκ της ή για να πληρώνεται.

Ο ιστότοπος του Darkside, που ήταν προσβάσιμος μέσω του TOR στο «σκοτεινό διαδίκτυο», δεν λειτουργούσε σήμερα το πρωί.

Λύτρα 5 εκατ. δολαρίων 

Το γεγονός πως πλησιάζει το τέλος Μαΐου το οποίο για τους Αμερικανούς αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία του καλοκαιριού και συνδυάζεται με εκδρομές αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση Μπάιντεν η οποία προς το παρόν αρκείται σε συστάσεις προς τους πολίτες για συνετή χρήση των οχημάτων τους.

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αμερικανικό ενεργειακό αγωγό Colonial Pipeline πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε λύτρα σε ανατολικοευρωπαίους χάκερ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ότι δεν θα συναλλασσόταν μαζί τους προκειμένου να επανεκκινήσει τη λειτουργία του αγωγού, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του ζητήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA