Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κόσμος έχει φτάσει σε κατάσταση «εμβολιαστικού απαρτχάιντ», δήλωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τένδρος, σημειώνοντας πως δεν διατρέχουμε πλέον μόνο τον κίνδυνο της ίδιας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ισότιμης κατανομής και χρήσης των εμβολίων.

Διαβάστε ακόμα: Εμβόλιο Pfizer: Οκτώ μηνών βρέφος έλαβε και τις δύο δόσεις - Δεν εμφάνισε παρενέργειες

«Την ώρα που ορισμένες χώρες στο Βορρά έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών, ο Νότος δεν έχει κατορθώσει να εμβολιάσει ούτε τους υγειονομικούς», επισήμανε ο Δρ. Τένδρος, καλώντας τους κατασκευαστές εμβολίων Covid-19 να διαθέσουν εμβόλια στην πρωτοβουλία COVAX -που τροφοδοτεί της χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες - καθώς ο μηχανισμός αντιμετωπίζει έλλειμμα 190 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου. 

https://twitter.com/CBSNews/status/1394487973182382080?ref_src=twsrc^tfw

Όπως διευκρίνισε, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων από τις ινδικές αρχές, απόφαση που έχει οδηγήσει στο να μην μπορεί να προμηθευτεί η COVAX εμβόλια της AstraZeneca, καθώς αυτά παράγονται από το Serum Institute of India. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους κατασκευαστές εμβολίων της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, να επιταχύνουν τις παραδόσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA