Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν μέσω των εχθροπραξιών και των εκατέρωθεν επιθέσεων, που έχουν οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μέση Ανατολή, ελπίδα έρχεται να δώσει η πληροφορία του BBC ότι το Ισραήλ προχωρεί σε αναστολή της επιχείρησης στη Γάζα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, η ισραηλινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε εκεχειρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη: Μέση Ανατολή: Συνεχείς επαφές Δένδια για τη σταθεροποίηση στην περιοχή

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον Αιγύπτιο διαμεσολαβητή, που έχει επιφορτιστεί με τις έμμεσες συνομιλίες με τη Χαμάς. Λίγο αργότερα, αξιωματούχος υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσε στο κρατικό Kan, ότι το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα ψηφίσει μονομερή κατάπαυση του πυρός.

Χαμάς: Αν αποφασίσουν εκεχειρία, βλέπουμε

Από την πλευρά του, ο Χουσάμ Μπουρντάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το Ισραήλ και ότι εάν αναφερθεί ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να ανακοινώσει μονομερή κατάπαυση του πυρός, η Χαμάς θα προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Την ίδια ώρα, η οργάνωση φέρεται να ενημέρωσε τη Χεζμπολάχ ότι συμφωνεί για εκεχειρία με το Ισραήλ από την Παρασκευή, 21/5.

Τουλάχιστον 232 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και 12 στο Ισραήλ, σε μια από τις πιο θανατηφόρες διαμάχες εδώ και χρόνια. Το Ισραήλ πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές και αρκετές επίγειες επιδρομές στη Γάζα, ενώ Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 4.000 ρουκέτες στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ από την περασμένη Δευτέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA