Μενού
  • Α-
  • Α+

Γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδας αναμένεταi να έχει προσγειωθεί στη Λιθουανία το αεροπλάνο της που ερχόταν απο την Αθήνα και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, κατά πάσα πιθανότητα με εντολή του προέδρου της χώρας Αλεξάντρο Λουκασένκο για να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, γεγονός που ήγειρε πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Σε εξέλιξη ενα κατασκοπευτικό θρίλερ 

Σε ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία αεροπλάνου της Ryanair που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα προς το Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ο πιλότος ενημερώθηκε για δήθεν απειλή τοποθέτησης βόμβας και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Εκεί, όμως, πράκτορες της ασφάλειας συνέλαβαν τον Λευκορώσο δημοσιογράφο, Ρομάν Προτασέβιτς, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στη χώρα - με εντολή του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σημειώνεται πως το όνομα του Προτασέβιτς βρισκόταν σε κατάλογο καταζητούμενων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις τελευταίες εκλογές.

Ποιος είναι ο Ρομάν Προτασέβιτς

Ο συλληφθείς δημοσιογράφος, Ρομάν Προτάσεβιτς, είναι ένας από τους ιδρυτές της αντιπολιτευόμενης υπηρεσίας ειδήσεων NEXTA, καναλιού στο Telegram, που αποτελεί το νούμερο ένα μέσο ενημέρωσης που κατήγγειλε τον Λουκασένκο, κάνοντας λόγο για «χούντα» που έχει επιβάλλει στη Λευκορωσία με τη βοήθεια του Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, o δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών. Σημειώνεται πως αντιπολιτευόμενη πολιτικός Σβετλάνα Τιχανούσκαγια, κύρια αντίπαλος του Λουκασένκο στις τελευταίες εκλογές, δήλωσε πως οι λευκορωσικές αρχές «έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών που επέβαιναν στο αεροσκάφος και του συνόλου της πολιτικής αεροπορίας προκειμένου να τιμωρήσουν τον άνθρωπο που ήταν ένας από τους υπευθύνους του μεγαλύτερου ανεξάρτητου καναλιού της Λευκορωσίας στο Telegram». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA