ΔΙΕΘΝΗ
25/05/2021 00:30

Βρετανία: Ιπτάμενοι κομάντο πετάνε με jet packs από το ένα πλοίο στο άλλο

Την πιθανότητα οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της να χρησιμοποιούν «jet packs, ειδικές στολές δηλαδή που θα τους επιτρέπουν να πετάνε, εξετάζουν οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας

Βρετανία: Ιπτάμενοι κομάντο πετάνε με jet packs από το ένα πλοίο στο άλλο
Άνδρας με jet pack πετάει δίπλα από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας (πηγή: YouTube)
Ανάγνωση:

Ο στρατός της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με την εταιρία «Gravity Industries» πραγματοποίησε δοκιμές ώστε να εξεταστεί εάν στο μέλλον τα μέλη του να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές στολές που θα τους επιτρέπουν να πετάνε, τα λεγόμενα «jet packs», τα οποία θα τους επιτρέπουν να επιβιβάζονται σε πλοία, τα οποία βρίσκονται ήδη στη θάλασσα, παραπέμποντας σε «Iron Man» της πραγματικής ζωής.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Απάνθρωπο καψόνι σε πιλότο – Τον έδεσαν σε στόχο και τον πυροβολούσαν μαχητικά!

Η εταιρία ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, βίντεο στο οποίο εργαζόμενοι της εταιρίας οι οποίοι φοράνε τα ειδικά «jet packs» συμμετέχουν σε άσκηση μαζί με άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας. Στις δύο ασκήσεις επίδειξης που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες του συγκεκριμένου εξοπλισμού, ένας άνδρας που φοράει το «jet pack» απογειώνεται από ένα ταχύπλοο των ειδικών δυνάμεων, επιβιβάζεται στο πλοίου του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού « HMS Tamar».

Πάντως το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας σε ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι στις συγκεκριμένες δοκιμές οι κομάντος δεν χρησιμοποίησαν τα «jet pack» και ότι οι άνδρες που φορούν τον εξοπλισμό στα βίντεο ανήκουν στο προσωπικό της «Gravity».

Σύμφωνα με το Business Insider, οι συγκεκριμένες αποστολές είναι γνωστές ως «maritime boarding operations» (αποστολές θαλάσσιας επιβίβασης) και παραδοσιακά περιλαμβάνουν στρατιώτες οι οποίοι πλησιάζουν μυστικά ένα πλοίο με ταχύπλοα και στη συνέχεια ανεβαίνουν σε αυτό με πτυσσόμενες σκάλες ή με ένα σχοινί που πέφτει από κάποιο ελικόπτερο. Συνήθως σ’ αυτές τις επιχειρήσεις συνδράμουν ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι παρέχουν κάλυψη από αέρος και drones.

Με το jet pack όμως όπως φαίνεται και στο βίντεο της άσκησης αυτός που το φοράει την ειδική στολή μπορεί ν’ ανέβει απευθείας στο πλοίο από το ταχύπλοο και στη συνέχεια να πετάξει την πτυσσόμενη σκάλα ώστε να ανέβουν και οι υπόλοιποι κομάντος.

Η εταιρία υποστηρίζει ο συγκεκριμένος εξοπλισμός «αποτελεί ολοένα και περισσότερο μία επανάσταση στην τακτική ικανότητα των ειδικών δυνάμεων αρκετών στρατών και ότι έχει περισσότερες εφαρμογές εκτός από το Maritime boarding». Παράλληλα ισχυρίζεται ότι το «jet pack» μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 80 μίλια την ώρα και ν’ ανέβει μέχρι τα 12.000 πόδια στον αέρα.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας δεν έχει αποφασίσει εάν θα αγοράσει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, καθώς παρότι είναι αναμφίβολα εντυπωσιακός, ειδικοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι έτοιμη στην παρούσα φάση να υιοθετηθεί από τον στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΣ YOUTUBE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ