Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό πως μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Ryanair που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μινσκ, στη Λευκορωσία, ήταν κι ένας Έλληνας υπήκοος, ονόματι Ιάσων Ζήσης. Στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκαν και οι τρεις επιβάτες της πτήσης - 2 άνδρες και 1 γυναίκα - με τον διπλής υπηκoότητας Ιάσονα Ζήση να δικαιολογεί την παραμονή του στο Μινσκ, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να ταξιδέψει στη συνέχεια στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για να συναντήσει τη γυναίκα του. 

Διαβάστε ακόμα: Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε από την πτήση της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας

«Ταξίδευα έτσι κι αλλιώς για το Μινσκ, με απογευματινή ανταπόκριση από το Βίλνιους» σημείωσε αργότερα ο Έλληνας υπήκοος στον λογαριασμό του στο LinkedIn. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους επιβάτες, αλλά και τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς, οι ταξιδιώτες μπήκαν και πάλι στη σειρά προκειμένου να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. «Στάθηκα στο τέλος της ουράς, ζήτησα να παραμείνω και μου το επέτρεψαν».

Μάλιστα, ο Ιάσων Ζήσης μίλησε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, όπου και επιβεβαίωσε πως πράγματι βρισκόταν στην πτήση που προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, αλλά πρόσθεσε πως η όλη ιστορία που προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΕΕ συνέβαλε ώστε να κερδίσει χρόνο.

«Όργιο φημών» για τον Έλληνα επιβάτη

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, πέραν του Ρομάν Προτασέβιτς και της συντρόφου του, τρεις ακόμη επιβάτες παρέμειναν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσία, εκκινώντας ένα όργιο φημών για τον ρόλο τους στην υπόθεση που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν αφότου άνθρωποι από το περιβάλλον Προτασέβιτς υποστήριξαν πως ο άνδρας παρακολουθείτο από την Αθήνα και πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της Ryanair. Ο CEO της αεροπορικής εταιρείας, Μάικλ Ο’Λίρι υποστήριξε πως πράκτορες της KGB επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, παρότι οι ισχυρισμοί του δεν επαληθεύτηκαν.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν στο Μινσκ είναι, σύμφωνα πάντα την τηλεόραση της Λευκορωσίας, μία γυναίκα που ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρόμοιους λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA