Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός bloggers και influencer ότι διαφημιστικο πρακτορείο στο Λονδίνο με συνδέσεις στη Ρωσία, τους προσέφερε χρήματα για να διαδώσουν μέσω των social media, ψέματα ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι επικίνδυνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το πρακτορείο επικοινώνησε με τους ιnfluencers, και τους ζητήθηκε, σε σπασμένα αγγλικά να διαδώσουν ότι ο βαθμός θνητότητας των εμβολιασμένων με Pfizer ήταν τρεις φορές μεγαλύετρος από εκείνους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη:Κορονοϊός: Τη θνητότητα ανά ηλικία παρουσιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος - Ποιες είναι οι διαφορές ανά ηλικιακή ομάδα

Συγκεκριμένα, με βάση τη Daily Mail, τους πρότειναν να κάνουν δημοσιεύσεις σε YouTube, Instagram και TikTok για μια υποτιθέμενη έρευνα που διέρευσε και υποτίθεται ότι υποστηρίζει πως σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι εξαιτίας του εμβολίου. Το συγκεκριμένο πρακτορείο ονόματι Fazze υποτίθεται ότι εδρεύει στην Percy Street, αλλά τελικά δεν είναι γραμμένο στο τοπικό Επιμελητήριο και μόλις άρχισαν οι καταγγελίες έκλεισε την ιστοσελίδα του και έκανε απόρρητο το προφίλ του στο Instagram. Ενας Γάλλος YouTuber δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης από τα μειλ προς τους influencers τα οποία υποστήριζαν πως τα συστημικά media αποκρύπτουν το θέμα.

Επίσης τους εζητείτο να να θέσουν την ερώτηση «γιατί οι κυβερνήσεις αγοράζουν το εμβόλιο της Pfizer, ενώ ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι για τους ανθρώπους;»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA