Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech ενάντια στον κορονοϊό εγκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση σε παιδιά από 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα παιδιά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εγκριθεί για ενήλικες και εφήβους από την ηλικία των 16 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης στο Reader: 4ο κύμα κορονοϊού τον Νοέμβριο - Μεγάλος ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους

Σύμφωνα με το Associated Press, o Marco Cavaleri, επικεφαλής του EMA που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή έλαβε τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για νεότερους εφήβους, ενώ διαπίστωσε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού. Η απόφαση, ωστόσο, πρέπει να «σφραγιστεί» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τις επιμέρους εθνικές ρυθμιστικές αρχές, σχολίασε σχετικά.

Η σύσταση του EMA να επεκταθεί η έγκριση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μια μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, αν και οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η σύσταση του Ευρωπαΐκού Οργανισμού Φαρμάκων έρχεται μετά από παρόμοιες αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών του Καναδά και των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA