Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας άνδρας με καταγωγή από την Φλόριντα των ΗΠΑ, είναι μόλις το δεύτερο άτομο που συνελήφθη για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια στου περασμένου Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

Διαβάστε ακόμη: Εισβολή στο Καπιτώλιο: To Facebook αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του στα γεγονότα

Ο 38χρονος Πολ Χόντγκινς, μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας φορώντας ένα μπλουζάκι υπέρ του Τραμπ και κρατούσε σημαία που έγραφε «Τραμπ 2020». Ο χειριστής γερανού στο επάγγελμα παραδέχτηκε ότι συμμτείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο. 

Ο Χόντκινς είναι ένα από τα τουλάχιστον 450 άτομα που κατηγορούνται για τα επεισόδια. Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς ήταν τις κατηγορίες εναντίον άλλου βασικού κατηγορούμενου. Ο Χόντκινς ήταν αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ταραχής σε ένα κτίριο του Καπιτώλιο, αλλά οι δικηγόροι του κατάφεραν να το διαπραγματευτούν με μία κατηγορία.

Η παρεμπόδιση μιας επίσημης διαδικασίας του Κογκρέσου συνεπάγεται μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, αλλά οι ομοσπονδιακές οδηγίες καταδίκης οδηγούν εν τέλει σε 15-21 μήνες φυλάκισης. 

Ο Χόντγκινς συμφώνησε επίσης να πληρώσει 2.000 δολάρια  ως αποζημίωση. Η εισαγγελέας Μόνα Σέντκι εκτιμά ότι η συνολική ζημιά στο Καπιτώλιο από την ταραχή ήταν περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Στις 5 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου 2021 υποστηρικτές του τότε Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και να υποστηρίξουν το αίτημα του Τραμπ προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, να απορρίψουν τη νίκη του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν.Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο «Σώστε την Αμερική», μια προγραμματισμένη εκδήλωση στην "Έλλειψη", όπου οι παρευρισκόμενοι άκουσαν ομιλίες του προέδρου Τραμπ, αλλά και του γιου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, καθώς και του Ρούντι Τζουλιάνι. Η διαδήλωση κατέληξε σε ταραχή και το κτίριο του Καπιτωλίου παραβιάστηκε από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA