Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γίγαντας των social media αρνήθηκε να απαντήσει σε επτά από τις 46 ερωτήσεις που ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο από την εταιρεία σχετικά με την εμπλοκή της στα γεγονότα του Καπιτωλίου και εν μέρει αρνήθηκε να απαντήσει σε δύο από αυτές.

«Το Facebook δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ροή ειδήσεων του Facebook και άλλα χαρακτηριστικά επηρέασαν την προβολή του περιεχομένου του κ. Τραμπ», έγραψε το Διοικητικό Συμβούλιο στην απόφασή του να υποστηρίξει την αναστολή της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη το πρωί.

Νωρίτερα φέτος, το Facebook αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τραμπ στο Συμβούλιο Εποπτείας του, ένα πάνελ που δημιουργήθηκε πέρσι για να ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται σε παραπληροφόρηση, ρητορική μίσους και εκστρατείες επιρροής. Το 20μελές Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε με χρηματοδότηση 130 εκατομμυρίων δολαρίων από το Facebook και αποτελείται από εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, νομικούς μελετητές, δημοσιογράφους και πρώην πολιτικούς. Οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου είναι δεσμευτικές και δεν μπορούν να απορριφθούν από οποιονδήποτε υπάλληλο στο Facebook ή τον διευθύνοντα σύμβουλό του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Στην ανακοίνωση της απόφασής της την Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι το Facebook δεν απάντησε εάν είχε ερευνήσει ή σκόπευε να ερευνήσει «αποφάσεις σχεδιασμού σε σχέση με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, αλλά και πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση περιεχομένου από τους ακολούθους των λογαριασμών του κ. Τραμπ

«Το Facebook δήλωσε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν εύλογα απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων. Δεν ήταν τεχνικά εφικτό να παρασχεθούν λόγω νομικών, προσωπικών, ασφαλειών ή ανησυχιών για την προστασία των δεδομένων», έγραψε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Το Facebook θα έχει έξι μήνες για να αξιολογήσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την «ποινή» αναστολής λογαριασμού που έχει επιβάλει στον Ντόναλντ Τραμπ και να αποφασίσει την καλύτερη δράση που πρέπει να αναλάβει εναντίον του πρώην προέδρου, για τον οποίο ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι ενθάρρυνε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική απάτη που οδήγησε σε κίνδυνο βίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έγραψε: «Εφαρμόζοντας μια αόριστη ποινή και στη συνέχεια αναφερόμενο στην υπόθεση αυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο για επίλυση, το Facebook επιδιώκει να αποφύγει τις ευθύνες του.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA