Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην επανεμφάνισή του σε δημόσια ομιλία μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλλε κατά πάντων. Από το Γκρίνσβιλ της Βόρειας Καρολίνας και το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας έβαλλε κατά του Τζο Μπάιντεν και του Άντονι Φάουτσι, ενώ ζήτησε αποζημιώσεις και από την Κίνα για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Facebook: Μπλόκο στον Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

Επανέλαβε τις κατηγορίας για νοθεία στις εκλογές του 2020, λέγοντας ότι «αυτές οι εκλογές, οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν μακράν οι πιο διεφθαρμένες στην ιστορία της χώρας μας». Μάλιστα πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία χαρακτήρισε τον Τραμπ ως «ο πρόεδρός μας», ενώ και ο Τραμπ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε λόγο για «την κλοπή του αιώνα».

Παράλληλα ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην έρευνα που έχει ξεκινήσει σε βάρος του από την εισαγγελεία της Νέας Υόρκης, αποκαλώντας την ως την «απόλυτη αποστολή ψαρέματος». Ακόμα αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις παραπομπής του από τους Δημοκρατικούς, «Είναι ένα κυνήγι μαγισσών πέντε ετών. Hoax μετά το hoax», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, λέγοντας ότι δεν θα τον σταματήσουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2024. Επίσης δήλωσε θα προσπαθήσει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024. «Ένας αριθμός, ένα έτος, το οποίο περιμένω με ανυπομονησία, το 2024. Θα κάνουμε νούμερα (σε ψήφους) που δεν έχετε δει ποτέ ξανά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κόντρα με Μπάιντεν για τις πτώσεις

Φυσικά στο «στόχαστρό» του βρέθηκε και ο Τζο Μπάιντεν, ο «πρόεδρος Μπάιντεν φαίνεται ότι βάζει την Αμερική τελευταία», είπε αρχικά και κάλεσε τους Αμερικανούς να «μαυρίσουν» τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο. «Η σωτηρία της Αμερικής εξαρτάται από το να εκλεγούν Ρεπουμπλικάνοι σε κάθε βαθμίδα, με αρχή τις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου χρόνου», είπε αρχικά ο Τραμπ. «Η χώρα μας καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, το έγκλημα διογκώνεται, τα αστυνομικά τμήματα διαλύονται και υποχρηματοδοτούνται. Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό; Είναι καλή πολιτική αυτό;», προσέθεσε και κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν τους «ριζοσπαστικούς Δημοκρατικούς». «Οι πολίτες της Βόρειας Καρολίνας θα απορρίψουν αποφασιστικά τον Τζο Μπάιντεν και τους ριζοσπαστικούς Δημοκρατικούς», δήλωσε ακόμα ο Τραμπ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς σχολιάστηκε από τα Μ.Μ.Ε. η πτώση του Τζο Μπάιντεν στις σκάλες του Air Force One και η εικόνα του ιδίου να περπατάει υποβασταζόμενος στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ.

«Όταν εγώ παραχώρησα την καλύτερη ομιλία μου, είπαν ότι ήταν στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ και έβρεχε και μπροστά μου είχα μία ράμπα που έμοιαζε με παγοδρόμιο και είπα στον στρατηγό. "Στρατηγέ πρέπει να σε κρατήσω γιατί το τελευταίο πράγμα που θα συμβεί, είναι εγώ να πέσω". Έτσι, περπάτησα πολύ προσεκτικά. Και αυτό ήταν σε κάθε δελτίο ειδήσεων στον κόσμο και δεν έπεσα ποτέ. Δεν έπεσα με τον κ… κάτω, σας το λέω. Δεν υπήρχε περίπτωση να πέσω», είπε αρχικά.

«Νομίζω ήταν μία παγίδα για βλάκες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη ράμπα. Και δυστυχώς δεν φορούσα παπούτσια κατασκευασμένα στην Αμερική. Φορούσα ιταλικά παπούτσια με ωραίο δέρμα. Δέρμα. Ήταν σαν να ήσουν σε παγοδρόμιο, αλλά το έκαναν μεγάλο θέμα, όχι όμως και την πτώση του Μπάιντεν, την τριπλή πτώση. Την αποκαλώ τριπλή πτώση», κατέληξε για το ζήτημα των πτώσεων.

«Ο Φάουτσι είναι καλός σπόνσορας»

Στη συνέχεια τα έβαλε με τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, τον οποίο χαρακτήρισε «ακραίο μασκοφόρο» και «κάλο σπόνσορα».

«Ο Φάουτσι είπε στην αρχή ξεκάθαρα όχι στις μάσκες, όχι μάσκες, μην φοράτε μάσκες και μετά ενέδωσε στις μάσκες και κατέληξε να είναι ένας ακραίος μασκοφόρος, πώς να τον χαρακτηρίσω, εάν φορά κανείς 3-4 μάσκες, παίρνεις επίσης και ένα ζευγάρι γυαλάκια κολύμβησης ιδανικά και ας τα φοράμε για τα επόμενα 5-6 χρόνια», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην προέλευση του κορονοϊού και τη συσχέτιση με το εργαστήριο της πόλης Γουχάν.

«Ο δρ. Φάουτσι με τον οποίο πήγαινα πολύ καλά, είναι καλός τύπος, είναι εξαιρετικός σπόνσορας, όχι βέβαια ένας καλός γιατρός, αλλά τι καταπληκτικός σπόνσορας. Του αρέσει η τηλεόραση περισσότερο απ’ όσο αρέσει στους πολιτικούς που βρίσκονται σ’ αυτό το δωμάτιο. Και τους αρέσει πολύ η τηλεόραση. Αλλά έχει κάνει λάθος για όλα. Και ήταν λάθος και για τη Γουχάν και για το εργαστήριο πολύ λάθος».

Ζήτησε αποζημιώσεις από την Κίνα

Τέλος ο Τραμπ ζήτησε αποζημιώσεις 10 τρισεκατομμυρίων από την Κίνα. «Ήρθε η ώρα η Αμερική και ολόκληρος ο κόσμος, ν’ απαιτήσει αποζημιώσεις και την ανάληψη ευθυνών από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Πρέπει να δηλώσουμε όλοι με μία ενιαία φωνή ότι η Κίνα πρέπει να πληρώσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA