Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νταμιάν Ταρέλ, ο 28χρονος που χαστούκισε τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, δικάστηκε σήμερα από τη Γαλλική Δικαιοσύνη με βάση το άρθρο για άσκηση βίας κατά κυβερνητικού αξιωματούχου και αποφασίστηκε να περάσει 4 μήνες στη φυλακή για αυτή του την πράξη.

Διαβάστε ακόμη: «Montjoie Saint-Denis»: Τι σημαίνουν τα «γαλλικά» που φώναξε ο άνδρας όταν χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο 28χρονος υποχρεούται επίσης να υποβληθεί σε ψυχιατρική παρακολούθηση. H ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι 18 μηνών, ωστόσο οι 14 μήνες είναι με αναστολή, σύμφωνα με γαλλικά μέσα.

Η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία είναι φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Ο Νταμιάν Ταρέλ χαστούκισε τον Εμάνουελ Μακρόν κατά τη διάρκεια περιοδείας του Γάλλου προέδρου στο Ντρομ, στη νοτιοανατολική Γαλλία την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Την ώρα που ο Μακρόν χαιρετούσε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν ο Ταρέλ τον αιφνιδίασε και τον χαστούκισε.

Ποιος είναι ο 28χρονος δράστης 

Ο Ταρέλ και ένας ακόμη άνδρας εξακολουθούν σήμερα να κρατούνται, ανέφερε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Η κατηγορία για επίθεση επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Ο Ταρέλ διαχειριζόταν μια τοπική λέσχη οπαδών των πολεμικών τεχνών που επικεντρώνονταν στην πρακτική των ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών στη διάρκεια της ιστορίας.

Στο YouTube o Ταρέλ ήταν συνδρομητής σε κανάλια της άκρας δεξιάς, όπως εκείνο του Ανρί ντε Λεσκέν, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2018 για υποκίνηση μίσους και αμφισβήτηση εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, ή φιλοβασιλικών όπως εκείνο του Cercle Richelieu.

Στη σελίδα του στο Facebook γράφει ότι "λατρεύει" το κανάλι της οργάνωσης Action Francaise Lyon, μεταξύ άλλων που πρεσβεύουν τις ίδιες απόψεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν αποτελεί στόχο δυσαρεστημένων πολιτών. Το 2016, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών δέχθηκε επίθεση με αβγά από σκληροπυρηνικούς αριστερούς συνδικαλιστές για τις εργατικές μεταρρυθμίσεις και δύο χρόνια αργότερα προπηλακίστηκε από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο και τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε ακραία βίαια άτομα να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA