Μενού
  • Α-
  • Α+

Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 76 ετών ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο. Ο Ζιόνα Τσάνα επικεφαλής μίας θρησκευτικής σέκτας στην Ινδία, η οποία επέτρεπε την πολυγαμία είχε 94 παιδιά από 39 συζύγους και 33 εγγόνια. Η σέκτα που ονομάζεται «Τσάνα», απαριθμεί περίπου 2.000 άτομα, τα οποία ζουν στο χωριό Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ και δημιουργήθηκε το 1942 από τον παππού του Ζιόνα.

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Απήγαγαν και απείλησαν γαμπρό για να ακυρώσει το γάμο του

Ο Ζιόνα υπέφερε από διαβήτη και υπέρταση, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφεραν γιατροί στο πρακτορείο ειδήσεων PTI, στο χωριό το οποίο διέμενε το Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα δυσάρεστα νέα επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου Ζοραμμάνγκα, όπου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στο Twitter, «με βαριά καρδιά»., δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία με την οικογένεια του Τσάνα.

https://twitter.com/ZoramthangaCM/status/1404040324251488258?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το BBC, είναι δύσκολο να πει κάποιος αν ο Τσάνα ήταν όντως ο μεγαλύτερος οικογενειάρχης στον κόσμο, καθώς υπάρχουν πολλοί που διεκδικούν τον συγκεκριμένο τίτλο. Επιπλέον είναι δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος τον ακριβή αριθμό της οικογένειας του. Πολλά τοπικά ΜΜΕ, αναφέρονται σε αυτόν ως τον άνθρωπο που κατέχει το «παγκόσμιο ρεκόρ» για μία τέτοια μεγάλη οικογένεια. Σύμφωνα με μία αναφορά είχε 39 συζύγους, 94 παιδιά και 33 εγγόνια, αλλά και ένα δισέγγονο. Αν απαριθμήσει κάποιος τα άτρομα από τη συγκεκριμένη αναφορά η οικογένειά του απαριθμούσε 181 άτομα. Πάντως η οικογένεια του Σάνα αποτελεί τοπική ατραξιόν και προσελκύσει τουρίστες από τη βορειοανατολική Ινδία.

Η γιγαντιαία οικογένεια ζει όλη μαζί στην τετραώροφη πολυκατοικία που ονομάζεται «Σπίτι της Νέας Γενιάς και έχει περίπου 100 δωμάτια. Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα κοντά στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν ο Τσάνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τσάνα είχε γεννηθεί το 1945 και είχε γνωρίσει την πρώτη σύζυγό, η οποία ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερή του όταν ήταν 17.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA