Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ταχυγλωσσίδες γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα επιζώντα είδη, τα οποία, μαζί με τον πλατύποδα, είναι τα μόνα επιζώντα είδη της τάξης και τα μόνα επιζώντα ωοτόκα θηλαστικά. Ζουν στη Νέα Γουινέα και την Αυστραλία. Το κοινό τους όνομα «έχιδνα» προέρχεται από το μυθικό τέρας της ελληνικής μυθολογίας. Αλλά, σίγουρα, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πιο παράξενη πληροφορία από την ανατομία του πέους τους. 

Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Θηλαστικό υπό εξαφάνιση λόγω παράνομης αλιείας πανάκριβων ψαριών

Το πιο παράξενο μέρος στην ανατομία του συγκεκριμένου θηλαστικού είναι το πέος του. Το «πολύ παράξενο και ασυνήθιστο» γεννητικό όργανο της έχιδνας παραμένει ένα μυστήριο για ερευνητές που ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί έχει τέσσερα «κεφάλια». 

Ο πολύ μεγάλος φαλλός αποτελεί το ένα τρίτο του σώματος του ζώου όταν είναι όρθιο, έχει έντονο κόκκινο χρώμα και έχει τέσσερα άκρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αναπαραγωγής.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Δρ Steve Johnston συνέγραψε μια μελέτη για το εντυπωσιακό όργανο του ιδιότυπου πλάσματος.  Ωστόσο, είπε ότι μόνο «ο δημιουργός Θεός» ξέρει γιατί είναι τόσο παράξενα διαμορφωμένο.

Ίσως να είναι κατασκευασμένο για να ευχαριστεί τη θηλυκή έχιδνα, την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να ζευγαρώσει με έως και δώδεκα αρσενικά κατά την ωορρηξία. Όταν η έχιδνα κάνει σεξ, δύο από τα τέσσερα άκρα είναι σε στύση, ενώ τα άλλα είναι χαλαρά.

Οι ειδικοί εικάζουν επίσης ότι τα ζώα μπορεί να κάνουν σεξ πολλές φορές, πιθανώς χρησιμοποιώντας όλα τα άκρα του πέους κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης. Κι εν τέλει, εφόσον εξέτασαν το πέος της αρσενικής έχιδνας κατά τη διάρκεια του σεξ, το παρατήρησαν και κατά την διάρκεια της ούρησης, όπου διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα πλάσματα δεν ουρούν από την άκρη του πέους, αλλά από τη βάση του. 

Μετά από όλα αυτά είναι προφανές γιατί το πέος της έχιδνας προκαλεί αμηχανία στους επιστήμονες, αφού σε κάθε παρατήρηση τους περιμένει μια νέα έκπληξη.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA