Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το θηλαστικό με το πιο παράξενο πέος στον κόσμο φέρνει σε αμηχανία τους επιστήμονες

Το πέος του συγκεκριμένου θηλαστικού βρίσκεται υπό εξέταση από πολλούς επιστήμονες για τη χρησιμότητά του όχι μόνο στο σεξ, αλλά και στην ούρηση - Πού αποδίδουν το παράξενο σχήμα του οι ερευνητές

Αίχιδνα, το θηλαστικό με το πιο παράξενο πέος στον κόσμο (Πηγή: Pixabay)
Αίχιδνα, το θηλαστικό με το πιο παράξενο πέος στον κόσμο (Πηγή: Pixabay)

Οι Ταχυγλωσσίδες γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα επιζώντα είδη, τα οποία, μαζί με τον πλατύποδα, είναι τα μόνα επιζώντα είδη της τάξης και τα μόνα επιζώντα ωοτόκα θηλαστικά. Ζουν στη Νέα Γουινέα και την Αυστραλία. Το κοινό τους όνομα «έχιδνα» προέρχεται από το μυθικό τέρας της ελληνικής μυθολογίας. Αλλά, σίγουρα, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πιο παράξενη πληροφορία από την ανατομία του πέους τους. 

Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Θηλαστικό υπό εξαφάνιση λόγω παράνομης αλιείας πανάκριβων ψαριών

Το πιο παράξενο μέρος στην ανατομία του συγκεκριμένου θηλαστικού είναι το πέος του. Το «πολύ παράξενο και ασυνήθιστο» γεννητικό όργανο της έχιδνας παραμένει ένα μυστήριο για ερευνητές που ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί έχει τέσσερα «κεφάλια». 

Ο πολύ μεγάλος φαλλός αποτελεί το ένα τρίτο του σώματος του ζώου όταν είναι όρθιο, έχει έντονο κόκκινο χρώμα και έχει τέσσερα άκρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αναπαραγωγής.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Δρ Steve Johnston συνέγραψε μια μελέτη για το εντυπωσιακό όργανο του ιδιότυπου πλάσματος.  Ωστόσο, είπε ότι μόνο «ο δημιουργός Θεός» ξέρει γιατί είναι τόσο παράξενα διαμορφωμένο.

Image
Το πέος της έχιδνας έχει τέσσερα «κεφάλια» 

Ίσως να είναι κατασκευασμένο για να ευχαριστεί τη θηλυκή έχιδνα, την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να ζευγαρώσει με έως και δώδεκα αρσενικά κατά την ωορρηξία. Όταν η έχιδνα κάνει σεξ, δύο από τα τέσσερα άκρα είναι σε στύση, ενώ τα άλλα είναι χαλαρά.

Οι ειδικοί εικάζουν επίσης ότι τα ζώα μπορεί να κάνουν σεξ πολλές φορές, πιθανώς χρησιμοποιώντας όλα τα άκρα του πέους κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης. Κι εν τέλει, εφόσον εξέτασαν το πέος της αρσενικής έχιδνας κατά τη διάρκεια του σεξ, το παρατήρησαν και κατά την διάρκεια της ούρησης, όπου διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα πλάσματα δεν ουρούν από την άκρη του πέους, αλλά από τη βάση του. 

Μετά από όλα αυτά είναι προφανές γιατί το πέος της έχιδνας προκαλεί αμηχανία στους επιστήμονες, αφού σε κάθε παρατήρηση τους περιμένει μια νέα έκπληξη.  

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άγρια Ζώα #Αυστραλία #πέος