ΔΙΕΘΝΗ
16/06/2021 19:55

Μπόρις Τζόνσον: Ο υπουργός Υγείας είναι ένας «γαμ@@@ ανίκανος» - Στη δημοσιότητα νέα μηνύματα από τον Καμινγκς

Νέα μηνύματα στα οποία ο Τζόνσον αποκαλεί «ανίκανο» τον Χάνκοκ έδωσε ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς

Μπόρις Τζόνσον: Ο υπουργός Υγείας είναι ένας «γαμ@@@ ανίκανος» - Στη δημοσιότητα νέα μηνύματα από τον Καμινγκς
Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ και ο Μπόρις Τζόνσον (πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Νέο σάλο στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε Ντόμινικ Κάμινγκς, καθώς δημοσίευσε μήνυμα από την εφαρμογή WhatsApp, στο οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον αποκαλεί τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ «εντελώς γαμ@@@ ανίκανο».

Διαβάστε ακόμη: Μπόρις Τζόνσον για κατηγορίες Κάμινγκς: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας»

Τα μηνύματα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον και ο οποίος είναι σε ανοικτή κόντρα με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος τον είχε καρατομήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο ιστολόγιο του, ο Κάμινγκς ισχυρίζεται ότι ο Χάνκοκ έχει πει επανειλημμένως ψέματα στους Βρετανούς σχετικά με τις αποτυχίες της πανδημίας του κορονοϊού το 2020. Η ανάρτηση η οποία ξεπερνάει τις 7.000 λέξεις, περιλαμβάνει και μερικά screenshot, από μηνύματα που αντάλλαξε μέσω WhatsApp, ο Κάμινγκς με τον Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Σ' ένα από αυτά τα μηνύματα το οποίο έχει ημερομηνία την 26η Μαρτίου του 2020 φέρεται ο Κάμινγκς με τον Μπόρις Τζόνσον να κριτικάρουν τις ενέργειες του Ματ Χάνκοκ ώστε να αυξηθεί η επάρκεια σε τεστ για τον κορονοϊό.

Μάλιστα σε ένα από τα screenshot που δημοσίευσε ο Κάμινγκς από τη συγκεκριμένη συζήτηση, ο Τζόνσον χαρακτήριζε τον Χάνκοκ «εντελώς γα@@@ ανίκανο». Όπως αναφέρει ακόμα ο Κάμινγκς λίγο μετά το συγκεκριμένο μήνυμα δέχθηκε αρκετές κλήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον που του έλεγε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον που χαρακτηρίζει ανίκανο τον Ματ Χάνκοκ

Σε άλλα μηνύματα από τις 27 Μαρτίου, διακρίνονται μηνύματα του Κάμινγκς προς τον Τζόνσον, στα οποία του λέει ότι το υπουργείο Υγείας, «τα έχει γα[email protected]@@ με τους αναπνευστήρες». Ο Τζόνσον απάντησε «είναι ο Χάνκοκ. Είναι ανίκανος».

Όπως αναφέρει το Sky News, σε άλλο μήνυμα και πάλι στις 27 Απριλίου, ο Τζόνσον φαίνεται να αναρωτιέται για το αν πρέπει να πάρει την ευθύνη από το Χάνκοκ σχετικά με τη διανομή προστατευτικών στολών (PPE) για τον κορονοϊό και να αναθέσει τη συγκεκριμένη κίνηση στον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ. «Ως προς τις PPE, είναι καταστροφή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από το βγάλω εκτός τον Χάνκοκ και ν' αναλάβει ο Γκόουβ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στον κ. Χάνκοκ. «Δεν σχεδιάζω να σχολιάσω κάθε κατηγορία. Ο πρωθυπουργός εργάζεται πολύ στενά με το υπουργείο Υγείας σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας», προσέθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει ζήτημα ασφαλείας από τα αποκαλυπτικά μηνύματα του Κάμινγκς, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε, «δεν σκοπεύω να σχολιάσω μεμονωμένες περιπτώσεις, υπάρχουν κανόνες για τις δημοσιεύσεις πρώην συμβούλων και επιτηρούνται». Ο Ματ Χάνκοκ ρωτήθηκε σχετικά με το αν πιστεύει ότι είναι «ανίκανος» τη στιγμή που αποχωρούσε από τη Βουλή των Κοινοτήτων και απάντησε «δεν νομίζω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ