Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπόρις Τζόνσον για κατηγορίες Κάμινγκς: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει πως προτιμά να δει τα πτώματα να στοιβάζονται σε σωρούς, παρά να κηρύξει ακόμη ένα lockdown» - Πλέον, φαίνεται πως έχει αναθεωρήσει

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας του κορoνοϊού και εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Διαβάστε ακόμη: Μπόρις Τζόνσον: Ποια είναι η Κάρι Σίμοντς με την οποία παντρεύεται το καλοκαίρι του 2022

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντούσε από το κοινοβούλιο στην κατάθεση του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνησή του για παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της επιδημίας πριν προχωρήσει σε μία γενικότερης πολιτικής αξίας δήλωση: «Ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ, είναι παλαβό!».

«Αλλά επιμένω στην θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Αυτό ακριβώς κάναμε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι κατηγορίες του Κάμινγκς και η απάντηση του Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασης στα πρώτα στάδια της επιδημίας, αντιμετώπισε την Covid-19 ως «τρομακτικό παραμύθι» και στην συνέχεια, περιστοιχισμένος από ανίκανους συνεργάτες απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα, ενώ η χώρα ήταν απολύτως απροετοίμαστη και δεν διέθετε σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας

Ο Τζόνσον απέρριψε τις κατηγορίες του πρώην συμβούλου του για την αποτυχία στην διαχείριση της κρίσης δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αξιόπιστα να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επέδειξε εφησυχασμό σε οποιαδήποτε στιγμή. «Εργαστήκαμε πλήρως για να ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια ζωής», είπε. Ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον στόχο της «συλλογικής ανοσίας» που είχε υιοθετήσει αρχικά η βρετανική κυβέρνηση για να υπαναχωρήσει στην συνέχεια μπροστά στις προειδοποιήσεις ότι η επιλογή αυτή θα οδηγούσε σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μπόρις Τζόνσον #Κορονοϊός #Βρετανία #Πανδημία #Υγεία

Best of Internet