Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε 99 αυξήθηκε από 51 που ήταν αρχικά ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται από την κατάρρευση του 12οροφου κτιρίου με κατοικίες κοντά στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ Φρέντι Ραμίρες, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο του για ένα βαρύ απολογισμό θυμάτων. Παράλληλα ανέφερε ότι 53 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί στα χαλάσματα, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του.

Διαβάστε ακόμη: Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Η στιγμή που οι διασώστες βγάζουν από τα συντρίμμια σώο ένα παιδί

Εκατοντάδες πυροσβέστες και διασώστες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα του κτιρίου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπάρκετ σε συνέντευξη Τύπου «το πίσω μέρος του κτιρίου σχεδόν το ένα τρίτο του ίσως και περισσότερο έχει ισοπεδωθεί». Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις που επισκέφτηκε το σημείο το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Ιουνίου, δήλωσε πως οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. «Είναι πραγματικά τραυματικό να βλέπεις να καταρρέει μία ογκώδης κατασκευή με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι προετοιμάζεται «για κακά νέα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι αναμένει ο ΝτεΣάντις να ανακηρύξει την Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Λέω στον λαό της Φλόριντα, ότι οποιαδήποτε βοήθειά την οποία να παρέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μπορούν να τη ζητήσουν. Θα είμαστε εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με το BBC.

«Μου θύμισε την 11η Σεπτεμβρίου»

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της κατάρρευση του συγκροτήματος κατοικιών, το οποίο είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980. Το συγκρότημα κατοικιών Τσαμπλέιν Τάουερς Σάουθ χτίστηκε το 1981 και είχε περισσότερα από 130 διαμερίσματα. Περίπου τα 80 από αυτά κατοικούνταν. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν, στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), κατέρρευσε μια ολόκληρη πλευρά του συγκροτήματος. Ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ είπε ότι γίνονταν κάποιες εργασίες στη στέγη του κτιρίου, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποιούνταν βαριά μηχανήματα.

Ένας άνδρας ο οποίος περπατούσε έξω από το κτίριο μαζί με τα αδέρφια και το σκύλο του περιέγραψε τι στιγμές της κατάρρευσης. «Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο και νομίζαμε ότι είναι κάποιο μηχανάκι, αλλά μόλις γυρίσαμε το κεφάλι μας είδαμε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης να έρχεται προς το μέρος μας. Σκεφτήκαμε, “τι συμβαίνει εδώ”. Καλύψαμε τα πρόσωπα μας με τις μπλούζες μας και τρέξαμε προς τα εκεί, όταν είδαμε έναν σεκιούριτι τον ρωτήσαμε τι συμβαίνει και μας είπε ότι κατέρρευσε το κτίριο». Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι η κατάρρευση του κτηρίου του θύμισε την 11η Σεπτεμβρίου και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA