Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαϊάμι καθώς ένα πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε μερικώς κοντά στην παραλία της πόλης των ΗΠΑ. Το -12 ορόφων- κτίριο ανήκει στο συγκρότημα Champlain Towers, στην Collins Avenue, κοντά στην παραλία του Μαϊάμι, με δεκάδες διασώστες να αναζητούν στα συντρίμμια θύματα ή τραυματίες.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που οι διασώστες απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του κτιρίου σώο ένα νέο παιδί.

https://twitter.com/BNONews/status/1407993092419067905?ref_src=twsrc^tfw

Πληροφορίες για θύματα

Αν και έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για θανάτους και τραυματισμούς από την κατάρρευση του κτιρίου στο βόρειο τμήμα του Μαϊάμι Μπιτς, το ABC News μετέδωσε ότι 8 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ, σύμφωνα με το CBS, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Πάνω από 80 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονται στο σημείο όπου κατέρρευσε μερικώς το κτίριο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της νωρίτερα σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία του Μαϊάμι-Ντέιντ.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα που περιήλθε στην κατοχή του Reuters δείχνει περίοικους να συγκεντρώνονται στην πλευρά του δρόμου απέναντι από τα χαλάσματα του συγκροτήματος. «Όλο αυτό το κτίριο εδώ, χάθηκε τελείως», ακούγεται να λέει κάποιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA