Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Ανώτατο Δικστήριο της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αναίρεσε την καταδίκη του ηθοποιού, Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος κατηγορήθηκε για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις. Ο 83χρονος τηλεοπτικός μπαμπάς θα αφεθεί εν τέλει ελεύθερος. 

Διαβάστε ακόμη: Γκάφες με έργα τέχνης: Από τα σκουπίδια των 10.000 ευρώ μέχρι την... τουαλέτα του artfreak

Ο Μπιλ Κόσμπι έχει εκτίσει μόνο δύο χρόνια κάθειρξης μίας ποινής τριών έως 10 ετών, σε κρατική φυλακή.Yπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο δικαστής Στήβεν Ο'Νηλ καταδίκασε σε 3 έως 10 χρόνια φυλάκισης τον ηθοποιό, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση κατά της πρώην εργαζομένης του Πανεπιστημίου του Τεμπλ, Άντρεα Κονστάντ, τον Ιανουάριο του 2004.

Ο Κόσμπι, που κάποτε αποκαλείτο ως «ο πατέρας της Αμερικής», καταδικάστηκε για τρεις κατηγορίες επιδεινωμένης και άσεμνης σεξουαλικής επίθεσης.Είχε ορκιστεί, μάλιστα, να υπηρετήσει και τα δέκα χρόνια της ποινής του αντί να εκφράσει τη μετάνοιά του μπροστά στην ομογενή, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, Άντρεα Κονστάντ, για την υπόθεση βιασμού σε βάρος της το 2004.

Κατηγορήθηκε ότι έδωσε χάπια στο θύμα του και την κακοποίησε ενώ ήταν αναίσθητη. Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στιβεν Ο' Νιλ είχε χαρακτηρίσε, μάλιστα, τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που θεωρήθηκε «προάγγελος» της καταδίκης του κωμικού.

Περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες ήταν πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη. Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι προτού ακούσει από τα χείλη του δικαστή την ποινή του, έκανε αστεία και χασκογελούσε με τους συνεργάτες του.

​​​​​​

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA