Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σημείωμα το οποίο πιστεύεται ότι έγραψε ο μεγιστάνας και πρωτοπόρος στην τεχνολογία antivirus, John McAfee (Τζον Μακάφι), προτού θέσει τέλος στη ζωή του, έδωσε στη δημοσιότητα η χήρα του. Η Τζάνις Μακάφι με αναρτήσεις που έκανε στο Twitter, χθες Τρίτη, αμφισβητεί τη γνησιότητα του σημειώματος το οποίο φέρεται να βρέθηκε στην τσέπη του μεγιστάνα, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του και υποστηρίζοντας ότι δεν αντανακλά τις τελευταίες λέξεις κάποιου που θέλει να αυτοκτονήσει, αλλά περισσότερο μοιάζει με τα tweet που έκανε ο Τζον Μακάφι.

Διαβάστε ακόμη: John McAfee: Ο Mr. Antivirus με την παράνομη και ταραχώδη ζωή που κατέληξε νεκρός στο κελί του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Τζον Μακάφι, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας βρέθηκε τον περασμένο Ιούνιο κρεμασμένος στη φυλακή την οποία κρατούνταν στην Καταλονία, ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ και η επίσημη νεκροψία είχε δείξει ότι ο θάνατος οφειλόταν σε αυτοκτονία.

«Αυτό είναι το υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στην τσέπη του Τζον. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται σαν κάποιος που έχει χάσει την ελπίδα του και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτό το σημείωμα μοιάζει με κάποιο από τα tweet του Τζον», σημειώνει η χήρα του μεγιστάνα της τεχνολογίας, προσθέτοντας τα hashtags #NotASuicideNote #JusticeForJohnMcAfee στην ανάρτησή της.

https://twitter.com/theemrsmcafee/status/1414973033882820613?ref_src=twsrc^tfw

Μάλιστα η Τζάνις Μακάφι, η οποία είχε παντρευτεί τον μεγιστάνα το 2013, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι ο Τζον Μακάφι, βρίσκεται πίσω από το σημείωμα της αυτοχειρίας και ότι ο γραφικός χαρακτήρας δεν ταιριάζει με αυτόν του εκλιπόντος συζύγου της.

«Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ύποπτος και αμφιβάλλω για την αυθεντικότητα του σημειώματος... Μοιάζει περισσότερο σαν κάποιος ν προσπαθεί να μιμηθεί τον τρόπο γραφής του Τζον. Κι αν όντως αυτό το σημείωμα βρέθηκε μέσα στην τσέπη του, πού είναι γραμμές που δείχνουν ότι το χαρτί ήταν διπλωμένο;».

https://twitter.com/theemrsmcafee/status/1415023221024468995?ref_src=twsrc^tfw

«Είμαι ένα παράσιτο φάντασμα»

Σε αρκετά σημεία το σημείωμα δείχνει να έχει γραφτεί βιαστικά, να έχει μουτζούρες και γενικά να είναι δυσανάγνωστο. «Είμαι ένα παράσιτο φάντασμα», ξεκινάει το σημείωμα, το οποίο σε άλλο σημείο γράφει πως «θέλω να ελέγξω το μέλλον μου, το οποίο δεν υπάρχει».

Πάντως όπως σημειώνει η Daily Mail, η Τζάνις συνεχώς ισχυρίζεται πως ο θάνατος του μεγιστάνα δεν ήταν αυτοκτονία. «Οι τελευταίες του λέξεις σε εμένα ήταν “σ' αγαπώ, θα σου τηλεφωνήσω το βράδυ. Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου που θέλει να αυτοκτονήσει».

Παράλληλα μετά τη δημοσιοποίηση του σημειώματος, η Τζάνις κατηγόρησε τις ισπανικές Αρχές για «συγκάλυψη», καθώς δεν της εστάλη «το πιστοποιητικό θανάτου, η επίσημη έκθεση της νεκροψία ή κάποια επίσημη αναφορά από τη φυλακή».

«Καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο αλλά η έλλειψη συνεργασίας από τις ισπανικές αρχές το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει τις υποψίες, ότι έχουν κάνει να κρύψουν», σχολίασε σε άλλο tweet της.

Επιπλέον η χήρα του μεγιστάνα επιβεβαίωσε ότι μπόρεσε να δει το νεκρό σώμα του Τζον Μακάφι αλλά διαμαρτυρήθηκε ότι είδε μόνο το κεφάλι του μεγιστάνα μέσω ενός παραθύρου στη φυλακή όπου κρατούνταν. Το υπόλοιπο σώμα του από τον λαιμό και κάτω ήταν καλυμμένο με ένα σεντόνι και μία κουβέρτα», σχολίασε σε άλλο tweet.

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του στις ΗΠΑ, που καταζητείτο για φοροδιαφυγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA