Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα, ασφυκτικές θερμοκρασίες, άνθρωποι και ζώα σε απόγνωση. Κάπως έτσι περιγράφεται η πραγματικότητα που επικρατεί και εξαπλώνεται σε πολλές γωνιές της Γης. Στην Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 81 δασικές πυρκαγιές ενώ έχουν καταγραφεί 40 ενεργά πύρινα μέτωπα. «Οι ώρες είναι κρίσιμες και εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες» ενώ η χώρα βιώνει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

Εκτός από την Βαρυμπόμπη, φωτιές έχουν ξεσπάσει στην Εύβοια, τη Μάνη, τη Μεσσηνία. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή και οι ομάδες διάσωσης υπερβαίνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να απομακρύνουν τον πύρινο εφιάλτη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας, πλήττουν εδώ και μέρες όλη τη Μεσόγειο. Ενδεικτικά, στην Τουρκία, η μεγάλη φωτιά κατακαίει όλη τη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα, στη Σικελία, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον 250 εστίες το τελευταίο 24ωρο, ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνι ενώ συνολικά στην Ιταλία ξέσπασαν 900 φωτιές τις τελευταίες 24 ώρες

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA