Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις γυναίκες της πανδημίας του κορονοϊού τιμά η βιομηχανία παιχνιδιών Mattel, η οποία επέλεξε να δημιουργήσει μια νέα σειρά Barbie. Αυτές οι γυναίκες, αυτές οι ηρωίδες θεωρούνται «πρότυπα» και γι' αυτό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συμβολή τους, η Mattel αποφάσισε να τις προσθέσει στη συλλογή της με τις προσωπικότητες από κάθε τομέα δραστηριότητας.  

Ετσι, πλέον Barbie έχουν γίνει η δρ Σάρα Γκίλμπερτ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συνέβαλε σημαντικά στο να αναπτυχθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca. Η Barbie που την αναπαριστά έχει μακριά καστανά μαλλιά και γυαλιά οράσεως με υπερμεγέθη μαύρο κοκάλινο σκελετό. Φοράει ένα κλασικό μπλε κοστούμι και λευκή μπλούζα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mattel, η Βρετανίδα καθηγήτρια τόνισε ότι νιώθει πολύ παράξενα που υπάρχει μια κούκλα όμοια με την ίδια. «Ελπίζω ότι η δική μου Barbie θα προτρέψει τα κορίτσια να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής σταδιοδρομίας σε τομείς της επιστήμης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι γυναίκες επιστήμονες που γίνονται Barbie

Ετσι, η Mattel θα τιμήσει άλλες πέντε γυναίκες επιστήμονες που έδωσαν τη δική τους μάχη κατά του κορονοϊού. Οι άλλες ηρωίδες της πανδημίας που έγιναν Barbie είναι η Εϊμι Σάλιβαν, νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών που περιέθαλψε τον πρώτο ασθενή με COVID στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η Οντρεϊ Κρουζ, γιατρός στο Λας Βέγκας που έδωσε τη δική της μάχη κατά των διακρίσεων, η Καναδή ψυχίατρος Τσίκα Στέισι Οριούβα του Πανεπιστημίου του Τορόντο που πολέμησε ενάντια στον θεσμικό ρατσισμό και η Βραζιλιάνα ερευνήτρια Ζακλίν Γκοέζ ντε Γεζούς, η οποία συντόνισε τις προσπάθειες αποκωδικοποίησης του γονιδιώματος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA