Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν πολλά μέρη του κόσμου ο αριθμός των πυρκαγιών το 2021 έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους σε πολλές χώρες Αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη της NASA, καίγεται η ανατολική Μεσόγειος, η μισή νότια Αμερική, όλη η κεντρική Αφρική καθώς και μικρότερα τμήματα σε άλλες περιοχές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η ανατολική Κίνα, και η Ινδονησία. Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

Οι πυρκαγιές, που απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη, έχουν πλήξει πολλές περιοχές από τις ΗΠΑ έως τη Ρωσία, από τη Νότια Αμερική έως τη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική και Νότια Αφρική καθώς και τον Αραβικό Κόλπο, με πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον χάρτη έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, οι φωτιές από διαφορετικά σημεία της ηπείρου φτάνουν σχεδόν μέχρι τη βόρεια Ρωσία.  Ωστόσο, η αύξηση της έντασης των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης και δυστυχώς, όπως φαίνεται και στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη, οι άνεμοι μόνο σύμμαχοι δεν είναι στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλα τα μέτωπα για να περιοριστούν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Δείτε εδώ την real time εφαρμογή της NASA

Ο χάρτης της Ελλάδας όπως φαίνεται από την εφαρμογή της NASA

Η βόρεια Εύβοια έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες  

Στην Αττική το πύρινο μέτωπο δυστυχώς ολοένα κι εξαπλώνεται 

Οι χώρες τις Ευρώπης ξεπέρασαν τον μέσο όρο δασικών πυρκαγιών για το 2021

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές, τα ευρωπαϊκά κράτη φέτος ξεπέρασαν τον μέσο αριθμό δασικών πυρκαγιών που υπολογίζεται ετησίως μεταξύ 2008 και 2020.

Στην Ιταλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 53.797 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου των τελευταίων 12 ετών των 40.781 εκταρίων. Στη Γαλλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 22.807 εκτάρια δάσους, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών 18.620 εκτάρια. Ομοίως, στη Ρουμανία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 18.620 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου 2008-2020 των 16.082 εκταρίων.

Τέλος, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μέχρι τώρα το 2021 κάηκαν πάνω από 25.583 εκτάρια δάσους. Αυτό είναι κοντά στα 30.199 εκτάρια, ο μέσος όρος ολόκληρου του έτους των τελευταίων 12 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA