ΔΙΕΘΝΗ
06/08/2021 08:52

NASA: Καταστροφικές πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική

Πολλά μέρη του κόσμου, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και τις ΗΠΑ παλεύουν με τις φλόγες. Δείτε την real time εφαρμογή της NASA

NASA: Καταστροφικές πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική
NASA: Καταστροφικές πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική
Ανάγνωση:

Καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν πολλά μέρη του κόσμου ο αριθμός των πυρκαγιών το 2021 έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους σε πολλές χώρες Αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη της NASA, καίγεται η ανατολική Μεσόγειος, η μισή νότια Αμερική, όλη η κεντρική Αφρική καθώς και μικρότερα τμήματα σε άλλες περιοχές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η ανατολική Κίνα, και η Ινδονησία. Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

Οι πυρκαγιές, που απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη, έχουν πλήξει πολλές περιοχές από τις ΗΠΑ έως τη Ρωσία, από τη Νότια Αμερική έως τη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική και Νότια Αφρική καθώς και τον Αραβικό Κόλπο, με πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον χάρτη έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, οι φωτιές από διαφορετικά σημεία της ηπείρου φτάνουν σχεδόν μέχρι τη βόρεια Ρωσία. Ωστόσο, η αύξηση της έντασης των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης και δυστυχώς, όπως φαίνεται και στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη, οι άνεμοι μόνο σύμμαχοι δεν είναι στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλα τα μέτωπα για να περιοριστούν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Δείτε εδώ την real time εφαρμογή της NASA

Ο χάρτης της Ελλάδας όπως φαίνεται από την εφαρμογή της NASA

Η εικόνα της Ελλάδας από τη NASA

Η βόρεια Εύβοια έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες

Αποκαρδιωτική η εικόνα από την Εύβοια όπως φαίνεται από την εφαρμογή της NASA

Στην Αττική το πύρινο μέτωπο δυστυχώς ολοένα κι εξαπλώνεται

Η πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Οι χώρες τις Ευρώπης ξεπέρασαν τον μέσο όρο δασικών πυρκαγιών για το 2021

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές, τα ευρωπαϊκά κράτη φέτος ξεπέρασαν τον μέσο αριθμό δασικών πυρκαγιών που υπολογίζεται ετησίως μεταξύ 2008 και 2020.

Στην Ιταλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 53.797 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου των τελευταίων 12 ετών των 40.781 εκταρίων. Στη Γαλλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 22.807 εκτάρια δάσους, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών 18.620 εκτάρια. Ομοίως, στη Ρουμανία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 18.620 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου 2008-2020 των 16.082 εκταρίων.

Τέλος, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μέχρι τώρα το 2021 κάηκαν πάνω από 25.583 εκτάρια δάσους. Αυτό είναι κοντά στα 30.199 εκτάρια, ο μέσος όρος ολόκληρου του έτους των τελευταίων 12 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NASA ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΩΤΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ