Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πέρασα έξω από τα κατάστημα που μου περιποιούνται τα νύχια και μέσα στη νύχτα είχαν ασβεστωθεί όλες οι φωτογραφίες των μοντέλων που κάλυπταν την πρόσοψη. Γύρισα σπίτι και είδα τις αδερφές μου να κρύβουν πτυχία και διπλώματα. Τώρα πια δεν θα μπορώ να βάλω το αγαπημένο μου κίτρινο φορεματάκι, ούτε να βάλω ροζ κραγιόν».

Η αφήγηση στον Guardian μιας κοπέλας 24 ετών στο Αφγανιστάν, που έζησε τους Ταλιμπάν μόνο από τις αφηγήσεις των γονιών της είναι γροθιά στο στομάχι για το πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες. «Αισθάνομαι ότι επειδή είμαι γυναίκα δεν θα μου επιτρέπεται πια να γελάω. Φοίτησα σε από δύο από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του Αφγανιστάν και θα αποφοιτούσα το Νοέμβριο. Μα όλα πια έχουν άλλαξαν».

Διαβάστε ακόμη: Ζαχίρ Γιαβαρί για το Αφγανιστάν: «Γιατί, γιατί, γιατί;» - Συγκλονισμένος ο πρώην παίκτης του MasterChef

«Αυτό που μπορούσα να δω γύρω μου ήταν τα τρομοκρατημένα πρόσωπα γυναικών και η την ασχήμια των προσώπων των ανδρών που μισούν τις γυναίκες, που δεν θέλουν να εκπαιδεύονται, να εργάζονται και να είναι ελεύθερες. Αντί να σταθούν στο πλευρό μας, στέκονται στο πλευρό των Ταλιμπάν και τους δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη» είπε η νεαρή. «Ήμουν ορφανή και έπλεξα μέχρι και χαλιά για να σπουδάσω», αφηγείται «Τώρα θα πρέπει να κάψω όσα έκανα στη ζωή μου» καταλήγει.

Σοκαριστικές εικόνες με ανθρώπους να πέφτουν από αεροπλάνο στην Καμπούλ

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά από την κατάληψη της πόλης και συνολικά του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Νωρίτερα το Reuters ανέφερε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν την ώρα που προσπάθησαν να επιβιβαστούν. Ωστόσο νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα κόβουν την ανάσα καθώς φαίνεται άνθρωποι να πέφτουν από αεροσκάφη που έχουν απογειωθεί

Από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν ουσιαστικά την εξουσία στο Αφγανιστάν το κύμα εξόδου από τη χώρα είναι τεράστιο με τους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν με κάθε τρόπο στα αεροπλάνα που φεύγουν από την Καμπούλ. Τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους καθώς έπεσαν από αμερικανικό αεροπλάνο C-17 στο οποίο είχαν γαντζωθεί και εκείνο απογειώθηκε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA