Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλο και σοβαρό χτύπημα στο Αφγανιστάν κατά τις τελευταίες ημέρες των εκκενώσεων, οι οποίες όπως έχουν πει οι ΗΠΑ θα συνεχιστούν, φοβούνται οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου. Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, τον προειδοποίησαν ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού πολιτών από το Αφγανιστάν, θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα. Οι σύμβουλοι είπαν στον πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι πιθανή και άλλη επίθεση στην Καμπούλ, ακόμη κι αν ετοιμάζουν σχέδια για να πλήξουν την οργάνωση ISIS-K, ως απάντηση στο λουτρό αίματος με τους 180 νεκρούς. 

Διαβάστε ακόμη: Μπάιντεν: Η στιγμή που «σπάει» κατά το διάγγελμα – Πλήθος πάλι τα επικριτικά σχόλια για την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

Έδωσε το πράσινο φως για επιθέσεις κατά του ISIS-K

Ο Μπάιντεν έδωσε πλήρη εξουσιοδότηση στους Αμερικανούς στρατιωτικούς διοικητές να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος του Χορασάν (ISIS-K), μετά την επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες, δήλωσε αξιωματούχος.

«Οι διοικητές μας ενημέρωσαν τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο για τα σχέδια κατά στόχων της οργάνωσης ISIS-K. Ο πρόεδρος επανέλαβε στους διοικητές ότι τους δίνει την πλήρη έγκρισή του να διεξαγάγουν επιχείρηση και να προστατεύσουν τα στρατεύματά μας, και όλοι απάντησαν ότι έχουν τα μέσα που πιστεύουν ότι χρειάζονται για να δράσουν αποτελεσματικά», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA