Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοπεγχάγη: Αυτή είναι η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου για το 2021 - Ξεπέρασε το Τόκιο

Ασφαλέστερη πόλη του κόσμου για το 2021 αναδείχθηκε η Κοπεγχάγη - Η πρωτεύουσα της Δανίας ξεπέρασε το Τόκιο αφού αξιολογήθηκε υψηλότερα μεταξύ 60 πόλεων. Τα περασμένα χρόνια ήταν στην 8η θέση, ωστόσο εν μέσω πανδημίας, διεκδίκησε την πρωτιά και την κέρδισε.

Η Κοπεγχάγη (Πηγή: Shutterstock)
Η Κοπεγχάγη (Πηγή: Shutterstock)

Η Κοπεγχάγη είναι η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου για το 2021. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του «Economist» που δημοσιεύεται ανά δύο χρόνια, η πρωτεύουσα της Δανίας κατάφερε να ξεπεράσει το Τόκιο, αφού αξιολογήθηκε υψηλότερα μεταξύ 60 πόλεων.

Διαβάστε ακόμη: Ισλανδία: Καλοκαιρινό road trip στη χώρα του πάγου και της φωτιάς (Φωτογραφίες)

Τα περασμένα χρόνια, η Κοπεγχάγη ήταν στην 8η θέση, ωστόσο μετά την τελευταία διετία, στην οποία η πανδημία του κορονοϊού έχει κυριεύσει τον κόσμο, η πρωτεύουσα της Δανίας διεκδίκησε την πρωτιά και την κέρδισε. Η μελέτη κατέταξε επίσης το Λονδίνο ως την 15η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο, μαζί το Σαν Φρανσίσκο.

Η κατάταξη καθορίζεται ως αποτέλεσμα 76 δεικτών σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των ψηφιακών δεδομένων, της υγείας, των υποδομών, της ιδιωτικής ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Κοπεγχάγη ξεπέρασε το Τόκιο στις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες, με την ιαπωνική πρωτεύουσα να κατατάσσεται μόνο υψηλότερα σε θέματα ασφάλειας υγείας.

Η πρωτεύουσα της Δανίας έλαβε συνολική βαθμολογία ασφαλείας 82,4 και στη συνέχεια ακολουθεί το Τορόντο με 82,2.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κοπεγχάγη #ασφάλεια #Τόκιο #Κορονοϊός