Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμερικανίδα πεζοναύτης λίγο πριν πέσει νεκρή στην έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν κρατά στην αγκαλιά της ένα ξυπόλυτο παιδάκι. Εκείνο κοιτά την 23χρονη Νικόλ Τζι στο πρόσωπο. Πίσω από την Αμερικανίδα πεζοναύτη φαίνονται όπλα. Η νεαρή πεζοναύτης, παρά το χάος στο Αφγανιστάν, χαϊδεύει το μωρό ενώ επικρατεί χάος. Αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram η Αμερικανίδα πεζοναύτης λίγες μόλις μέρες πριν από την επίθεση του καμικάζι του ISIS-K στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στη λεζάντα, μάλιστα, της φωτογραφίας η ίδια έγραφε: «Λατρεύω τη δουλειά μου»...  

Περισσότεροι από 120.000 χρήστες του Instagram πάτησαν like στη συγκινητική φωτογραφία της πεζοναύτη με τους New York Times να σχολιάζουν: «Δείχνει πώς ακόμη και μέσα στον πανικό και την σύγχυση βρήκαν πολλοί το χρόνο να παρηγορήσουν και να ενθαρρύνουν τις οικογένειες στο αεροδρόμιο». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πεζοναύτης εστάλη στο αεροδρόμιο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση εκκένωσης, να βοηθήσει γυναίκες και παιδιά που κατάφεραν να περάσουν τις πύλες του αεροδρομίου για να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα αεροπλάνα.

Και μπορεί κανείς να μην ξέρει τι απέγινε το μωρό της φωτογραφίας, όμως το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα τα ονόματα των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην έκρηξη, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η 23χρονη πεζοναύτης καθώς και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι.

Η Αμερικανίδα πεζοναύτης (πηγή: Associated Press)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA