Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να επικαλείται ακόμα και τον Ιησού Χριστό για να στηρίξει τα πεπραγμένα του εκτοξεύοντας σε κάθε ευκαιρία ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας όμως η φημολογία για την επιβαρυμένη υγεία του επανέρχεται πολύ έντονα στη γείτονα χώρα. Τα τελευταία 10 χρόνια οι αποκαλύψεις αλλά και τα σενάρια για την κλονισμένη υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Αγκυρα όμως η δημόσια παρουσία του προέδρου, που σε ουκ ολίγες περιπτώσεις έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά κατά το παρελθόν, προβληματίζει πλέον πολύ σοβαρά το τουρκικό κατεστημένο. 

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Επικαλέστηκε ακόμα και τον Ιησού για να στηρίξει τα έργα του

Πιο πρόσφατο περιστατικό η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μάχη του Σαγγάριου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε προκλητικές εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της χώρας μας λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα». Ομως για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συνελήφθη» από τον τηλεοπτικό φακό να κοιμάται λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

https://www.youtube.com/watch?v=Gy0u_OPasT0?start=5

Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποκοιμηθεί ξανά σε ζωντανή σύνδεση με τους Τούρκους να βλέπουν στις οθόνες τους έναν αδύναμο πρόεδρο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά. Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών κύκλων της Αγκυρας ότι ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν χαίρει άκρας υγείας και η εμφανής κόπωση του οφείλεται στο βαρύ πρόγραμμά του, η πολιτική ελίτ της αντιπολίτευσης και διεθνείς αναλυτές δεν πείθονται. 

https://www.youtube.com/watch?v=T7gIXpBd7kk

Η αδυναμία του να απαντήσει σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων και οι «στημένες» συνεντεύξεις Τύπου μέσω ανάγνωσης απαντήσεων από οθόνη καθώς και το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά μπερδεύει τα λόγια του δίνοντας την εντύπωση αποπροσανατολισμού δυσκολεύουν την διάψευση των φημών. Αλλωστε, η εικόνα του κουρασμένου Τούρκου προέδρου να κλείνει τα μάτια του ενώπιον ξένων ηγετών σε επίσημες συναντήσεις τα τελευταία 5 χρόνια ενισχύουν τις εκτιμήσεις για σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. 

https://www.youtube.com/watch?v=3669Jyfj-_8

Οι θεωρίες για τα σοβαρά νοσήματα, που αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πολλές και προέρχονται από περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστες πηγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Αγκυρα η αίσθηση προετοιμασίας της διάδοχης κατάστασης. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, με την οποία εκχωρούνται στον Χουλουσί Ακάρ αυξημένες αρμοδιότητες έχοντας ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην περίπτωση, που ο Τούρκος πρόεδρος δε θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά του, πυροδοτεί νέο κύκλο σεναρίων και συζητήσεων. 

https://www.youtube.com/watch?v=1eOLCJZWSnohttps://twitter.com/abdbozkurt/status/1058765473892974592?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/BarbarossaKaya/status/1062044711379263489?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA