Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκλογές στη Γερμανία: Γκάφα για τον εκλεκτό της Μέρκελ - Δίπλωσε λάθος το ψηφοδέλτιο και έδειξε τι ψήφισε

Ο Άρμιν Λάσετ, υποψήφιος καγκελάριος και ο εκλεκτός της Μέρκελ στο Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατικών, κατάφερε πάλι να προσελκύσει τα βλέμματα

Ο υποψήφιος Καγκελάριος με τους χριστιανοδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, αποφάσισε να ψηφίσει διά ζώσης και όχι με επιστολική ψήφο, αλλά τελικά φαίνεται πως η παρουσία καμερών του προκαλεί αμηχανία. Μετά την κατακραυγή του Ιουλίου, όταν γελούσε μπροστά στις κάμερες ως Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, ενώ είχαν πεθάνει 141 άτομα από τις πλημμύρες, φαίνεται ότι και την ημέρα των εκλογών στην Γερμανία κατάφερε να γίνει «θέμα στις ειδήσεις», καθώς έδειξε τι ψήφισε. Ο εκλεκτός του CDU για την καγκελαρία δίπλωσε το ψηφοδέλτιο με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν στις κάμερες οι επιλογές του.

Αφού έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη και αφού έγινε σαφές ότι ο Λάσετ ψήφισε...CDU, το ψηφοδέλτιο μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο αν και η γενική οδηγία σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η εφορευτική επιτροπή μοιράζει εκ νέου ψηφοδέλτια. Ο Λάσετ, έστω και με περιπέτεια, ψήφισε, άσχετα αν το επιτελείο του θα προτιμούσε να αποφύγει αυτό το κάζο λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γερμανία #εκλογές