Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υποψήφιος Καγκελάριος με τους χριστιανοδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, αποφάσισε να ψηφίσει διά ζώσης και όχι με επιστολική ψήφο, αλλά τελικά φαίνεται πως  η παρουσία καμερών του προκαλεί αμηχανία. Μετά την κατακραυγή του Ιουλίου, όταν γελούσε μπροστά στις κάμερες ως Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, ενώ είχαν πεθάνει 141 άτομα από τις πλημμύρες, φαίνεται ότι και την ημέρα των εκλογών στην Γερμανία κατάφερε να γίνει «θέμα στις ειδήσεις», καθώς έδειξε τι ψήφισε.  Ο εκλεκτός του CDU για την καγκελαρία δίπλωσε το ψηφοδέλτιο με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν στις κάμερες οι επιλογές του.

Αφού έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη και αφού έγινε σαφές ότι ο Λάσετ ψήφισε...CDU, το ψηφοδέλτιο μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο αν και η γενική οδηγία σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η εφορευτική επιτροπή μοιράζει εκ νέου ψηφοδέλτια.  Ο Λάσετ, έστω και με περιπέτεια, ψήφισε, άσχετα αν το επιτελείο του θα προτιμούσε να αποφύγει αυτό το κάζο λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

https://twitter.com/afpfr/status/1442099591935979524?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA