Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρκετοί άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του τζαμιού Eid Gah και εξερράγη, αφήνοντας πολλούς άμαχους νεκρούς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, χωρίς όμως να δίνει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες μέσω Twitter αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 12 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 30. https://twitter.com/in20im/status/1444645590957125632?ref_src=twsrc^tfw

«Άκουσα τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στο τζαμί Eid Gah, ακολουθούμενο από πυροβολισμούς», αναφέρει ο Αμπντάλα, ο οποίος έχει κατάστημα κοντά στον τόπο της έκρηξης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ωστόσο, ύστερα από την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου, οι επιθέσεις από μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εναντίον τους έχουν αυξηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA