Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, που έχει συγκλονίσει τους πάντες συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αίθουσες καθώς δεν έχει μπει τέλος. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που δημοσίευσε η Independent, οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση της Μαντλίν δηλώνουν τη βεβαιότητά τους πως το παιδί δολοφόνησε ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ. 

Μιλώντας στη Mirror, ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερ τόνισε πως η ομάδα είναι «100% πεπεισμένη» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ που είναι καταδικασμένος παιδόφιλος. «Είναι τώρα εφικτό να ασκήσουμε δίωξη. Έχουμε τα στοιχεία αυτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας» ανέφερε ο Βόλτερ, επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση. 

Ο 43χρονος που είχε εκδοθεί από την Ιταλία στη Γερμανία το 2018 μετά από ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών, εκτίει ποινή φυλάκισης 21ος μηνών στο Κίελο - πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. 

Ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε το 2011 σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς με προμήθευε με μαριχουάνα VIP πελάτες. Επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών. Παρ' όλ' αυτά, έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005, το σημείο δηλαδή απ' όπου 18 μήνες αργότερα εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Τον Δεκέμβριο του 2019, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Ο παιδόφιλος δηλώνει αθώος

Σε μία χειρόγραφη επιστολή, την οποία υπογράφει με το όνομά του, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο Γερμανός παιδόφιλος χαρακτήριζε τον Ιούνιο του 2021, την έρευνα σε βάρος του ως «σκανδαλώδη», δηλώνει αθώος και καλεί τον εισαγγελέα της έρευνας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς να παραιτηθεί. Παράλληλα ο Μπρίκνερ κατηγορεί το γερμανικό δικαστικό σύστημα για «ντροπή» με τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις σε βάρος του χωρίς να του έχουν ακόμα απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 8 Μαΐου και συνοδεύεται από ένα αλλόκοτο σχέδιο, το οποίο απεικονίζει δύο εισαγγελείς να παραγγέλνουν σε ένα εστιατόριο «φιλέτα με εγκληματολογικά στοιχεία». Στο συγκεκριμένο σχέδιο διακρίνεται ο ένας χαρακτήρας να λέει «πήρα ένα φιλέτο με εγκληματολογικά στοιχεία» και ο άλλος απαντάει «πεντανόστιμο και εγώ». Είναι πιθανό η συγκεκριμένη αναφορά να γίνεται για το γεγονός ότι οι αρχές κατά το παρελθόν, οι αρχές είχαν δηλώσει ότι δεν έχουν εγκληματολογικά στοιχεία για την υπόθεση.

Στην επιστολή του ο Μπρίκνερ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή και η οποία περιήλθε στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ανέφερε, «Η κατηγορία σε βάρος ενός υπόπτου είναι ένα πράγμα. Αλλά το άλλο είναι εντελώς διαφορετικό όταν ένας εισαγγελέας ξεκινάει μία δημόσια καμπάνια γεμάτη προκατάληψη χωρίς να έχει αρχίσει ακόμα η εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο».

«Καλώ τους εισαγγελείς Βόλτερς και Λίντεμαν να παραιτηθούν. Και οι δύο αποδεικνύουν παγκοσμίως ότι μέσω της προηγούμενης καταδίκης μου και με τη σκανδαλώδη καμπάνια σε βάρος μου, ενός αθώου προσώπου, δείχνουν ότι δεν είναι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θέση, η οποία χρειάζεται εντιμότητα και εμπιστοσύνη προς τον γερμανικό λαό και είναι ντροπή για το δικαστικό σύστημα», προσθέτει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA