Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ανγκελα Μέρκελ αποχαιρέτισε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τελευταία φορά σήμερα (16/10), ως καγκελάριος, αλλά από την κοινή τους συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, δεν έλλειψαν τα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα, από την πλευρά του Τούρκου ηγέτη. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν άφησε υπαινιγμούς για «αντιπροσφυγική» πολιτική της Ελλάδας, ερωτηθείς για το προσφυγικό, τόνισε: 

«Η Τουρκία είναι σχεδόν σαν ξενώνας. Υπάρχουν πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, υπάρχουν πρόσφυγες από το Ιράκ και 300.000 από το Αφγανιστάν. Δεν το κάνουμε όπως η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να τους φιλοξενούμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε καθήκον να τους φιλοξενούμε, χτίζοντας σπίτια για αυτούς. Εχουμε ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή 60.000 κατοικιών και στόχος μας είναι να τις αυξήσουμε πάνω από 100.000», υποστήριξε ο Τούρκος προεδρος.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τους Σύρους πρόσφυγες». Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό και τόνισε πως είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ενωση να στηρίξει την Αγκυρα στον αγώνα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση.

Τέλος, ο Ερντογάν, ευχαρίστησε δύο φορές την «αγαπητή φίλη» του, όπως αποκάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ και στάθηκε στην προσωπική σχέση που ανέπτυξε αυτά τα 16 χρόνια μαζί της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA