Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «θρίλερ» με τα όσα έγιναν στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust» συνεχίζεται με τον Αλεκ Μπάλντουιν, να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και την Αστυνομία να προσπαθεί να φτάσει στα αίτια της τραγωδίας που στοίχισαν τη ζωή της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη της ταινίας, Τζόελ Σόουζα. Σύμφωνα με τους  Los Angeles Times, ένα έμπειρο μέλος του πληρώματος είπε στην εφημερίδα ότι «υπήρχε σοβαρή έλλειψη συναντήσεων ασφαλείας στα γυρίσματα». Μάλιστα πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο όπλο να εκπυρσοκρότησε κατά λάθος δύο φορές το Σάββατο και μία φορά την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Από το Rust στο Κοράκι και στο Top Gun - Ιστορίες τραγικών δυστυχημάτων σε γυρίσματα του Χόλυγουντ

Παράλληλα ο υπεύθυνος των prop, ο οποίος διαχειρίστηκε το όπλο που σκότωσε την 42χρονη στην ταινία του Aλεκ Μπάλντουιν, κλήθηκε για κατάθεση από τους αστυνομικούς, έπειτα από διαμαρτυρία του συνδικάτου εργαζομένων στον χώρο του θεάματος για τις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τη NY Post, ο εργαζόμενος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, προσελήφθη για να αντικαταστήσει μέλος της ένωσης.

Μια άλλη πηγή που ενημερώθηκε για την κατάσταση είπε στην The Post ότι ένα συνεργείο συνδικαλισμένων εργαζομένων είχε αποχωρήσει από το πλατό της ταινίας στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε, την Πέμπτη το πρωί λόγω κακών πρωτοκόλλων ασφαλείας, προτού ο 68 ηθοποιός, πυροβολήσει με το όπλο αργότερα εκείνη την ημέρα.

Σε μια ηχογράφηση του 911 που έλαβε το TMZ, μια γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται ως επιβλέπων σεναρίου της ταινίας ακούγεται να κατηγορεί για το δυστύχημα κάποιον του οποίου το όνομα προφανώς ακούγεται μπιπ. «Εντάξει, αυτός ο γ... που με φώναξε στο μεσημεριανό γεύμα ρωτώντας για αναθεωρήσεις, αυτός ο μ....», λέει, προφανώς σε κάποιον που βρίσκεται κοντά. «Τον είδες να σκύβει πάνω από το γραφείο μου και να μου φωνάζει; Υποτίθεται ότι ελέγχει τα όπλα. Είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη» προσθέτει.

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε. Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Συντετριμμένος ο Αλεκ Μπάλντουιν

Ο Αλεκ Μπάλντουιν δηλώνει συντετριμμένος για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust». Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο δημοφιλής ηθοποιός δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία», στα πρώτα του λόγια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σε μήνυμά του στο Instagram, o ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά». Ο Μπάλντουιν αναφέρει πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές έρευνες «προκειμένου να φανεί πώς συνέβη η τραγωδία».

https://www.instagram.com/p/CVVhK9IJY3T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CVVhOTeJcqM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα τρία είδη όπλων που χρησιμοποιούνται στα κινηματογραφικά σετ

Το συμβάν με τον πυροβολισμό του Αλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα του Rust δεν είναι δυστυχώς το πρώτο στην ιστορία του κινηματογράφου, παρά το γεγονός πως τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε κάθε κινηματογραφικό σετ. Πιο συγκεκριμένα, για να γυριστεί μια σκηνή πυροβολισμών υπολογίζονται όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά και το ρίσκο για τυχόν τραυματισμούς.

Υπάρχει πάντα ένας υπεύθυνος ασφαλείας, ο οποίος δουλεύει στενά με τον σκηνοθέτη και τον βοηθό του, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά. Παράλληλα, οι ηθοποιοί και οι κασκαντέρ που θα πάρουν μέρος στο σετ είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για τη χρήση των όπλων, ενώ ξέρουν ακριβώς τις κινήσεις που θα κάνουν πάνω στη σκηνή. Σε αυτό τους έχει βοηθήσει ένας ειδικός εκπαιδευτής όπλων, που υπάρχει σε κάθε γύρισμα ταινίας.

Για να φαίνονται οι σκηνές των πυροβολισμών στις ταινίες πιο αληθοφανείς, χρειάζονται δύο απαραίτητα συστατικά. Σωστά όπλα και καλή κίνηση από τους ηθοποιούς. Όσον αφορά τα πρώτα τώρα, υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη, τα οποία επιλέγουν οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ για τις ταινίες τους.

  1. Τα κανονικά όπλα, τα οποία γεμίζονται με άσφαιρα φυσίγγια. Είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι, προκειμένου οι σκηνές να μοιάζουν πραγματικές.
  2. Τα ακριβή αντίγραφα όπλων, τα οποία μοιάζουν εκπληκτικά με τα κανονικά όπλα, αλλά μπορούν να βγάλουν μόνο ήχο ή καπνό από την κάννη τους.
  3. Τα ψεύτικα όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά όπως μέταλλο ή πλαστικό και δεν μπορούν να πυροβολήσουν. Χρησιμοποιούνται μόνο για εφέ.

Όπως είπε ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης στον Alpha, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι ειδικό για ανάλογες χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA