Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους θανάτους από κορονοϊό, εξαιτίας της αναταξινόμησης προηγούμενων αναφορών από τις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε 423 θανάτους, ξεπερνώντας έτσι τους 401 νεκρούς που είχαν αναφερθεί στις 9 Απριλίου. Ωστόσο, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι 373 περιπτώσεις οι οποίες είχαν προηγουμένως καταγραφεί ως κρούσματα που ανέρρωσαν, αναταξινομήθηκαν και προστέθηκαν σήμερα στη λίστα των νεκρών.

Με σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 43.044 θανάτους οι Φιλιππίνες είναι δεύτερες, μετά την Ινδονησία, σε υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών από κορονοϊό μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Να σημειωθεί ότι η χώρα σταδιακά χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα ώστε να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, κατά μέσο όρο, έφθασε τον Οκτώβριο τα 7.700 από την κορύφωση των σχεδόν 18.600 ημερησίως που ήταν τον Σεπτέμβριο. Στις Φιλιππίνες από τους 110 εκατομμύρια πολίτες, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 26,8 εκατομμύρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA