Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από 18 ημέρες που έμοιαζαν με αιώνα, η 4χρονη Cleo Smith που είχε χαρακτηρισθεί ως η «Μαντλίν» της Αυστραλίας βρέθηκε ζωντανή και καλά στην υγεία της! Η μικρή ήταν κλειδωμένη σε ένα σπίτι στη δυτική Αυστραλία, στην περιοχή Carnarvon.

«Η ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στην κλειδωμένη οικία στις 01:00. Εντόπισαν τότε τη μικρή Cleo σε ένα από τα δωμάτια», προσέθεσε ο αστυνομικός Κολ Μπλάντς που ανακοίνωσε τη χαρμόσυνη είδηση και τόνισε ότι το κοριτσάκι βρίσκεται και πάλι με τους γονείς του. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, όπου βρισκόταν η μικρή, ένας αξιωματικός την πήρε αγκαλιά και τη ρώτησε: «ποιο είναι το όνομά σου;». Εκείνη απάντησε: «Cleo» και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα τα χαμόγελα περισσεύουν!

https://twitter.com/Chasing_Crime/status/1455653551728910337?ref_src=twsrc^tfw

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε ανακρίσεις 100 ατόμων, ενώ όποιος έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό της μικρής, θα λάμβανε το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων. Αυτό που μέχρι και αυτή την ώρα είναι γνωστό, είναι πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρας, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έγραψε στο Twitter ότι «τα νέα είναι υπέροχα και ανακουφιστικά». «Οι προσευχές μας απαντήθηκαν. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εύρεση της Cleo και στη στήριξη της οικογένειάς της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μόρισον. Αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι που βρέθηκε το μικρό κορίτσι απέχει μόλις 7 λεπτά από το σπίτι της οικογένειά της! 

https://twitter.com/McCannCaseTweet/status/1455661758476025856?ref_src=twsrc^tfw

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η μικρή στις 16 Οκτωβρίου βρισκόταν, μαζί με την οικογένειά της, στο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ, σχεδόν 900 χιλιόμετρα βορείως του Περθ. Το ξημέρωμα εκείνης της ημέρας είχε ξυπνήσει και ζήτησε από τη μητέρα της Έλι Σμίθ ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια ξάπλωσε και πάλι και όταν το πρωί όλοι ξύπνησαν η μικρή είχε εξαφανιστεί. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας για τον εντοπισμό της. Όσο οι μέρες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα στις έρευνες τόσο μεγάλωνε η ανησυχία όλων πως κάτι κακό της είχε συμβεί.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε, έχουμε ένα μικρό αγοράκι», είχε πει η μητέρα της μικρής. «Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη, όμως ελπίζουμε ότι το παιδί μας θα βρεθεί», είχε επισημάνει η μητέρα της Cleo που θυμάται τον εφιάλτη που έζησε όταν δεν βρήκε στη σκηνή το παιδί της.

Οι ερευνητές από την πρώτη στιγμή ανησυχούσαν πως η Cleo δεν είχε φύγει από την περιοχή μόνη της, επειδή το φερμουάρ της σκηνής άνοιξε σε ψηλότερο σημείο από αυτό που θα μπορούσε να φτάσει η μικρή. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε την Cleo ζωντανή, αλλά φοβόμαστε σοβαρά την ασφάλειά της», είχε δηλώσει ένας από τους επικεφαλής της έρευνας.

Τελικά το θρίλερ, είχε αίσια κατάληξη χθες και πλέον αυτό που απομένει είναι να φανεί αν ο άνδρας που κρατείται έχει σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού και τι θα καταθέσει στην αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA