Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Ναόμι Οσάκα είναι η τελευταία αθλήτρια που εξέφρασε ανησυχίες για το πού βρίσκεται η Κινέζα τενίστρια Peng Shuai. Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά αστέρια της Κίνας, η Shuai δεν έχει εμφανιστεί από τότε που έκανε καταγγελια για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανώτατου Κινέζου αξιωματούχου. 

Η Γυναικεία Ένωση Αντισφαίρισης (WTA) πάντως επιβεβαίωσε ότι είναι «ασφαλής και δεν βρίσκεται υπό σωματική απειλή». «Πληροφορήθηκα πρόσφατα για μια συνάδελφό μου τενίστρια που χάθηκε λίγο αφότου αποκάλυψε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά», έγραψε η κ. Osaka στο Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #WhereisPengShuai. «Ελπίζω η Πενγκ Σουάι και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και καλά. Είμαι σε σοκ με την τρέχουσα κατάσταση και της στέλνω αγάπη και φως», συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο νούμερο ένα τενίστας του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς είπε ότι ελπίζει να είναι καλά στην υγεία της, προσθέτοντας ότι είναι σοκαρισμένος. Επιπροσθέτως, ο Γάλλος τενίστας Νικολάς Μαχούτ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του. 

Η Πενγκ κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Zhang Gaoli, νωρίτερα το Νοέμβριο. Ο Ζανγκ, 75 ετών, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κίνας μεταξύ 2013 και 2018 και ήταν στενός σύμμαχος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ. Δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του WTA, Steve Simon, είχε καλέσει νωρίτερα τις κινεζικές αρχές να διεξαγάγουν «πλήρη και διαφανή έρευνα» για τους ισχυρισμούς της Πενγκ σχετικά με την σεξουαλική επίθεση. Πρόσθεσε ότι δεν έχει έρθει σε απευθείας επικοινωνία μαζί της, αλλά τον έχουν ενημερώσει ότι είναι καλά στην υγεία της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA