Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατηφόρα στην τουρκική οικονομία συνεχίζεται με τη λίρα να υποτιμάται εκ νέου κατά 2,5% έναντι του δολαρίου και του ευρώ και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εκνευρισμός Ερντογάν από τα «μηνύματα» Μητσοτάκη και Δένδια

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε των δυνατοτήτων του στον τομέα λέγοντας πως «Εμείς είμαστε ειδήμονες της οικονομίας. Έχω γράψει βιβλίο για την οικονομία». Ωστόσο η αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση είναι έντονη, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη χώρα. «Aυτός που έχει υπογράψει τη μεγάλη αποτυχία στην οικονομία βγαίνει και λέει πως έχει γράψει βιβλίο για την οικονομία. Πρέπει να ρωτήσουμε στον κ. Ερντογάν, ποιο βιβλίο έχει γράψει;» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος DEVA Αλί Μπαμπατζάν.

Επίσης, ο πρόεδρος του λαϊκού κόμματος, Κιλιτσντάρογλου αναφέρεται σε διαφθορά. «Το αποτέλεσμα του βιβλίου που έχει γράψει είναι η οικονομική καταστροφή. Η Κεντρική Τράπεζα έχει αποθέματα -35 δισ. δολάρια. Η κυβέρνηση που από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάει για τη θρησκεία και την ηθική, έχει φέρει τη μεγαλύτερη διαφθορά στη χώρα» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA