Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μεγάλη υγειονομική κρίση λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και αναζητείται επειγόντως λύση. Το Βερολίνο έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα για να αναχαιτίσει στο μέτρο του δυνατού την επέλαση της πανδημίας και μεταξύ αυτών, έχει ζητήσει από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να προσέρχονται καθημερινά με rapid test στην εργασία τους.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στους ταξιδιώτες, η Γερμανία έχει εντάξει την Ελλάδα στην λίστα υψηλής επικινδυνότητας κι όσοι «πατούν» γερμανικό έδαφος προερχόμενοι από τη χώρα μας και δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα. Σε καραντίνα θα μπαίνουν και οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι αλλά και Ιρλανδοί που θα φτάνουν από την Κυριακή στη Γερμάνια.

Για πρώτη φορά διακομιδές κι εκτός Γερμανίας!

Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα και γίνονται για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας διακομιδές ασθενών από κρατίδιο σε κρατίδιο, ακόμα και σε όμορες χώρες, ενώ σε δραματικό τόνο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, αλλά και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τόνισαν ότι η Γερμανία βρίσκεται «σε κατάσταση εθνικής ανάγκης».

Απευθυνόμενος σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει δηλαδή να συμβεί; Δεν μπορούμε να τους σύρουμε όλους σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και δεν σκέφτομαι έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι μόνο με τον εμβολιασμό, με τον ενισχυτικό εμβολιασμό, δεν θα σπάσουμε πλέον αυτό το κύμα, κάτι που χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί επαφών, όπως ένα “lockdown για ανεμβολίαστους"»

Ανέφικτο το εθνικό lockdown

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή ενός καθολικού lockdown, το ενδεχόμενο αυτό δεν υφίσταται, καθώς όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στη Γερμανία, έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο κάθε κρατίδιο μπορεί να επιλέγει τα μέτρα που θα επιβάλλει στους πολίτες του. Ερωτηθείς ο κ. Σπαν σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής και γενικού lockdown, όπως αυτό που θα εφαρμοστεί στην Αυστρία από την ερχόμενη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα (...) Αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων» είπε, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA