Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τουρκική λίρα καταρρέει αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - για μία ακόμη φορά - φαίνεται να αγνοεί την πραγματικότητα. Και την ίδια ώρα, οι Τούρκοι σχηματίζουν ουρές για ένα καρβέλι ψωμί λόγω της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης, στην οποία έχουν περιέλθει. Εδώ και αρκετό καιρό, τρεις δήμοι και συγκεκριμένα της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας πουλάνε το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί. 

Διαβάστε ακόμηΤουρκία: Πολίτες καλούν τον Ερντογάν να παραιτηθεί - Εκείνος... παραληρεί ως άλλος Κεμάλ Ατατούρκ

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί πάνω από 40% τον Νοέμβριο και 65% από τον Φεβρουάριο του 2021, οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί πάνω από 50%-60% -αυτός είναι και ο ανεπίσημος πληθωρισμός της χώρας- ενώ ο βασικός μισθός είναι μόλις 200 λίρες. Παράλληλα, όσοι άκουσαν τις προτροπές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από δύο χρόνια που έλεγε να πουλήσουν το συνάλλαγμά τους και να αγοράσουν τουρκικές λίρες, έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους. 

Διέταξε έρευνα ο Ερντογάν - Φαντάζεται χειραγώγηση της τουρκικής λίρας

Η τουρκική λίρα καταρρέει αλλά ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εθελοτυφλεί. Κι αυτό δείχνει το γεγονός ότι ο σουλτάνος διέταξε έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του νομίσματος. Τις προηγούμενες μέρες η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση ρεκόρ έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέθεσε στο Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο, μια ελεγκτική υπηρεσία η οποία δίνει αναφορά στην προεδρία, να εντοπίσει θεσμούς που αγόρασαν μεγάλες ποσότητες ξένου συναλλάγματος και να διαπιστώσει αν έγινε οποιαδήποτε χειραγώγηση της τουρκικής λίρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA