Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτογραφίες που ρίχνουν φως στην αινιγματική σχέση που είχε η Γκισλέιν Μάξγουελ με τον Τζέφρι Επστάιν παρουσιάστηκαν στη δίκη για το κύκλωμα trafficking, στην οποία κατηγορούμενη είναι η πάμπλουτη Βρετανή. Οι ένορκοι είδαν, μεταξύ άλλων, φωτογραφία στην οποία η Μάξγουελ έκανε μασάζ στα πόδια του τραπεζίτη, αλλά και καρέ, στο οποίο το ζευγάρι φιλιέται. Το FBI είχε εντοπίσει τις φωτογραφίες αυτές κατά τη διάρκεια επιδρομής στην έπαυλη του Επστάιν στο Μανχάταν το 2019. Στις 10 Αυγούστου 2019 ο μεγιστάνας αυτοκτόνησε στο κελί του. Όσον αφορά τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, κυκλοφόρησαν ως σκίτσα. 

Διαβάστε ακόμη: Σκάνδαλο Επστάιν: «Ζητούσε τρεις φορές την ημέρα σεξ με ανήλικες» - Μάρτυρας «καίει» τη Μάξγουελ για το κύκλωμα διακίνησης 

«Συνέταιροι» 

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν τον Τζέφρι Επστάιν και την Γκισλέιν Μάξγουελ «συνεταίρους στο έγκλημα» ενώ για την Βρετανή υποστήριξαν ότι είχε ενεργό ρόλο στο δίκτυο παιδοφιλίας. Σε μία άλλη επίμαχη φωτογραφία που παρουσιάστηκε στη δίκη, Μάξγουελ και Επστάιν χαμογελούν, καθώς γίνονται δεκτοί από τον Πάπα στο Βατικανό πριν από δύο και πλέον δεκαετίες. Οι δυο τους είχαν ταξιδέψει στην Ευρώπη με το αεροσκάφος του Επστάιν που σύμφωνα με το δικαστήριο, μετέφερε ανήλικα κορίτσια για «πάρτι» σε όλο τον κόσμο. 

https://twitter.com/MailOnline/status/1468493075878232070?ref_src=twsrc^tfw

Ζευγάρι και συνεργάτες Μάξγουελ και Επστάιν 

Η φύση της σχέσης Τζέφρι Επστάιν και Γκισλέιν Μάξγουελ έχει απασχολήσει το δικαστήριο. Εισαγγελείς τούς έχουν χαρακτηρίσει «συνεργάτες» ενώ κάποιοι από τους μάρτυρες έχουν υποστηρίξει πως ήταν ζευγάρι ενώ άλλοι ανέφεραν πως είχαν επιχειρηματική σχέση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Μάξγουελ, στο οποίο αναφέρεται: «Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν είναι μαζί, ζευγάρι, τα τελευταία 11 χρόνια. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κόσμος είναι αχώριστοι. Τους βλέπω πάντα μαζί».

Επειτα από έρευνα των Αρχών, διαπιστώθηκε πως το έγγραφο δημιουργήθηκε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, σε χρήστη με το όνομα «Gmax» στις 14 Οκτωβρίου 2002. Σε αυτό, η Μάξγουελ περιγράφεται ως «πολύ έξυπνη και υπέροχη παρέα με ένα διαρκές, μεταδοτικό χαμόγελο που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα. Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν μοιράζονται πολλά κοινά ενδιαφέροντα και διασκεδάζουν πολύ μαζί. Είναι σύντροφοι, αλλά και οι καλύτεροι φίλοι». 

Η Μάξγουελ προσέγγιζε ανήλικες για τον Τζέφρι Επστάιν

Η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται πως προσέγγισε ανήλικες για να τις φέρει σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν, προκειμένου να τις κακοποιεί σεξουαλικά, από το 1994 μέχρι το 2004. Μία από τις γυναίκες που κατέθεσαν, ισχυρίστηκε πως είχε δει φωτογραφία με την Μάξγουελ έγκυο και γυμνή. Η Μάξγουελ, ωστόσο, δεν είναι γνωστό να έχει γίνει μητέρα ενώ δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη εγκυμοσύνη της στο δικαστήριο.

Ένα από αυτά τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν κατέθεσε με το ψευδώνυμο «Κάρολιν». Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της την Τρίτη (7/12), υποστήριξε πως όταν ήταν 14 ετών, η Μάξγουελ της εξέτασε το σώμα, την έβγαλε γυμνές φωτογραφίες και την έφερε σε επαφή με τον Επστάιν και τους φίλους του. Η Κάρολιν είπε στη δίκη ότι επισκέφθηκε το σπίτι του μεγιστάνα «πάνω από 100 φορές» από την ηλικία των 14 έως 18 ετών, με κάποιο είδος σεξουαλικής δραστηριότητας να συμβαίνει κάθε φορά.

Η Κάρολιν Προερχόταν από μία διαλυμένη οικογένεια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί και πληρωνόταν με 300 δολάρια για κάθε επίσκεψη στο κολαστήριο. «Τα χρήματα δεν θα διορθώσουν ποτέ αυτό που μου έκανε αυτή η γυναίκα γιατί αυτό που έκανε ήταν λάθος και διάλεγε ευάλωτα νεαρά κορίτσια και τα διακινούσε. Με διαλύει η προοπτική ότι θα μπορούσαν να πάθουν το ίδιο και οι κόρες μου», είπε. 

Μία άλλη μάρτυρας, η «Τζέιν», κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο Επστάιν την κακοποίησε, ξεκινώντας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 14 ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κάποιες φορές στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε η Μάξγουελ, σύμφωνα με την Τζέιν. Επίσης, ακόμα μία μάρτυρας, η «Κέιτ» κατέθεσε ότι ο Επστάιν ήθελε να κάνει σεξ τρεις φορές την ημέρα με ανήλικες «σκλάβες του σεξ». 

Η Κέιτ κατέθεσε ότι γνώρισε την Μάξγουελ σε ηλικία 17 ετών στο Παρίσι. Τότε, την έπεισε να γνωρίσει τον Επστάιν γιατί «είναι άνθρωπος που βοηθά τα νέα παιδιά. Ήμουν μόνη. Δεν είχα φίλους, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενη που βρήκα κάποιον μεγαλύτερο από εμένα που θα μπορούσε να με καθοδηγήσει. Έδειχνε καταπληκτική και φαινόταν ότι ήταν αυτό που ήθελα να είμαι». Μέχρι που ήρθε η... πρόταση να κάνει μασάζ στον Επστάιν. Η Κέιτ πήγε στο δωμάτιο που την κάλεσαν και έμεινε μόνη με τον Τζέφρι Επστάιν. Τότε έγινε η πρώτη σεξουαλική πράξη ανάμεσά τους. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Κέιτ ενώπιον του δικαστηρίου, η Μάξγουελ την ρώτησε αν είχε φίλες που θα μπορούσε να γνωρίσει στον Τζέφρι Επστάιν για να του κάνουν στοματικό έρωτα. Η νεαρή αρνήθηκε να γνωρίσει κάποια από τις φίλες της στην Γκισλέιν, η οποία, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, της έκανε δώρα από την χρονική στιγμή που ενηλικιώθηκε. Το πρώτο ήταν μία τσάντα Prada, την οποία της έδωσε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή που είχε με τον Επστάιν. 

Η Κέιτ αναφέρθηκε και σε μία εκ των επισκέψεών της στη βίλα του Τζέφρι Επστάιν στο Παλμ Μπιτς. Τότε, η Γκισλέιν Μάξγουελ είχε αφήσει στο κρεβάτι μια «στολή μαθήτριας με κοντή πλισέ φούστα, λευκές κάλτσες, λευκό εσώρουχο και ένα πουκάμισο. Κατέβηκα κάτω για να βρω τη Γκισλέιν και τη ρώτησα τι ήταν αυτά τα ρούχα στο δωμάτιό μου. Και τότε μου είπε: "Σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό για σένα να πας στον Τζέφρι με αυτή τη στολή"».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA