Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα άκρα η κόντρα στην Βουλή της Τουρκίας για την ακρίβεια που πλήττει την χώρα. Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, δεν χαρίστηκαν στον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν και με ιδιαίτερα σημειολογικές κινήσεις, εξέφρασαν την έντονη αντιδρασή τους για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα ο Μπουράκ Ερμπάι, διαμαρτυρόμενος για την άθλια κατάσταση των αγροτών στην Τουρκία , γέμισε με πορτοκάλια τη Βουλή. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Σε «απόλυτο αδιέξοδο η διαδικασία ένταξής της», λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας παραγωγών εσπεριδοειδών από τα Μούγλα» είπε ο Μπουράκ Ερμπάι από το βήμα της Βουλής και προσέθεσε: «Αυτά τα πορτοκάλια πουλήθηκαν και έτσι σπούδασα, έγινα δικηγόρος και είμαι εδώ, εκπροσωπώντας το έθνος μου». «Οι αγρότες δεν μπορούν να αγοράσουν λιπάσματα, δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα. Οι παραγωγοί λεμονιών στη Μερσίνα κόβουν τα δέντρα. Οι παραγωγοί λεμονιών τελείωσαν. Τώρα είναι η σειρά των παραγωγών πορτοκαλιών» είπε ο Μπουράκ Ερμπάι. Και συμπλήρωσε ότι «οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στο Χατάι, στα Αδανα, στη Μερσίνα, στα Μούγλα και την Αττάλεια θα υποχρεωθούν του χρόνου να κόψουν τα δέντρα».  «Εφερα τα χαιρετίσματά τους. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών μου είπαν “Πάνε και γίνε η φωνή μας”. Σε εκείνα τα μάτια που δεν βλέπουν και στα αυτιά που δεν ακούν…» επισήμανε όλο νόημα ο βουλευτής του CHP. 

https://twitter.com/YolTV/status/1470750741426053121?ref_src=twsrc^tfw

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Τζελάλ Αντάν επέπληξε τον Ερμπάι, λέγοντας «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό», ενώ οι βουλευτές του CHP χειροκροτούσαν τον συνάδελφό τους και σήκωναν τα πορτοκάλια μπροστά από το βήμα για να τα τοποθετήσουν στα έδρανά τους.

Ενα άλλος βουλευτής του ίδιου κόμματος, ο Ιλχαμί Οζκάν Αϊγκιούν, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με προϊόντα που αγόρασε από την αγορά, όπως μάνγκο, γάλα, αυγό, ηλιέλαιο, τυρί και καφέ. Τακτοποίησε τα προϊόντα στο βάθρο και αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής τους. Αφού έδειξε τις αποδείξεις αποχώρησε από το βήμα, βάζοντάς τα πράγματα μέσα στο δίχτυ αγορών.

Και ξύλο στη Βουλή της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες η τουρκική Βολή είχε μετατραπεί σε ρινγκ.  Μέλη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πιάστηκανστα χέρια στα έδρανα. Η αφορμή, η σπίθα που άναψε το φιτίλι, ήταν μία φωτογραφία που παρουσιάστηκε και απεικονίζει -όπως μπορείτε να δείτε- τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο μαζί με τον καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιχειρηματία Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσίασε ο βουλευτής του CHP Ερκάν Αϊντίν τον οποίο ο Σοϊλού έσπευσε να χαρακτηρίσει «απατεώνα».

https://twitter.com/gercekgundem/status/1468519726653583360?ref_src=twsrc^tfw

«Λέτε ψέματα, είστε απατεώνας» απάντησε με τα αίματα να ανάβουν και τους βουλευτές των δύο κομμάτων να έρχονται στα χέρια και το κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε ρινγκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA