Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας. Με τη φράση αυτή σχολιάζει το Bloomberg τη βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα των Συντηρητικών σε περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία στις εκλογές για την πλήρωση μιας έδρας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πρόκειται για μία ταπεινωτική ήττα όχι μόνο για τους Τόρις, αλλά και για τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, του οποίου η καρέκλα εδώ και λίγο καιρό τρίζει επικίνδυνα. 

Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Χέλεν Μόργκαν, επιβλήθηκε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων του υποψηφίου των Τόρις στη διαδικασία αυτή, που οργανώθηκε μετά την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον, κατηγορούμενου για lobbying έναντι αμοιβής. Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019. Έτσι, οι Συντηρητικοί στη Βρετανία έχασαν την έδρα του North Shropshire που κατείχαν για σχεδόν 200 χρόνια.

Ένα πάρτι που διοργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ πριν ένα χρόνο και ενώ το Λονδίνο βρισκόταν σε αυστηρό lockdown ήρθε στο φως πριν από λίγο καιρό και έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, που ήδη έβλεπε τη δημοτικότητά του να καταρρέει. Εκείμενος επιμένει πως δε γνώριζε για τη διοργάνωσή του. Δημοσκόπηση κατέγραψε  όμως ότι  το 68% των Βρετανών πιστεύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον γνώριζε και λέει ψέματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA