Μενού
  • Α-
  • Α+

H Πενγκ Σουάι ανασκεύασε τις δηλώσεις για σεξουαλική κακοποίηση από τον τέως αντιπρόεδρο της Κίνας, Τσανγκ Γκαολί. Η Κινέζα τενίστρια με νέες δηλώσεις της την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου είπε ότι ποτέ δεν κατηγόρησε κανέναν για σεξουαλική επίθεση παρότι, τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Σιγκαπούρης, «Zaobao», η Πενγκ Σουάι είπε: «Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να τονίσω ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Δεν έχω πει ή γράψει ποτέ ότι κάποιος με βίασε». Μάλιστα, η τενίστρια πρόσθεσε ότι ζούσε στο Πεκίνο χωρίς να την παρακολουθούν και δεν σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Νοέμβριο, η 35χρονη Σουάι Πενγκ δημοσίευσε στο Weibo μια ανάρτηση, στην οποία κατηγόρησε τον 75χρονο τέως Αντιπρόεδρο της Κίνας, Τσανγκ Γκαολί, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά. Παρότι η ανάρτηση διαγράφηκε αμέσως, οι λογαριασμοί της τενίστριας αφαιρέθηκαν και από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την προαναφερθείσα δημοσίευση, η Σουάι Πενγκ δεν εμφανίστηκε δημόσια για αρκετό καιρό, τροφοδοτώντας ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται.

Εντούτοις, η τενίστρια επανεμφανίστηκε σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο και είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA