Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τουρκική λίρα έκλεισε την εβδομάδα με επιθετική ανάκαμψη, κάνοντας ένα άλμα άνω του 50% μετά τα πτωτικά επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού η ανορθόδοξη πολιτική του Ερντογάν για μείωση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού έστειλε το νόμισμα σε «ελεύθερη πτώση». Ο πληθωρισμός στη χώρα έχει εκτοξευθεί στο 21%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Ρωσίας, Ευρώπης - Η θέση της Gazprom

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο μας να καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου» ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε τελετή εγκαινίων στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Εν τω μεταξύ τα ποσοστά αποδοχής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο, με μόνο το 38,6% να δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με νέα μηνιαία έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll. Όπως αναφέρει το ahvalnews.com, πάνω από το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος διοικεί τη χώρα, σύμφωνα με την έρευνα Turkey's Pulse December 2021, την οποία δημοσίευσε η Metropoll μέσω Twitter.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA