Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο με τον 19χρονο που προσπάθησε να εισβάλει στο κάστρο του Ουίνδσορ με βαλλίστρα δημοσίευσε η βρετανική Sun. Ο νεαρός μιλάει στην κάμερα και απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία - Συναγερμός στο παλάτι της βασίλισσας: Εισέβαλε ένοπλος 19χρονος ενώ ήταν μέσα η Ελισάβετ

«Λυπάμαι. Λυπάμαι για αυτό που έκανα και για αυτό που πρόκειται να κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βασιλικής Οικογένειας. Πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης για εκείνους που πέθαναν στην σφαγή του 1919 στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ. Εκδικούμαι επίσης για όσους έχασαν τη ζωή τους, ταπεινώθηκαν ή έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας της φυλής τους. Είμαι Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου είναι Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones», ακούγεται να λέει ο 19χρονος που συνελήφθη όταν εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο (25/12) να έχει περάσει τον φράχτη στο παλάτι του Ουίνδσορ. Στο βίντεο φοράει κουκούλα και μάσκα, ενώ κρατάει και μια βαλλίστρα. Έχει επίσης χρησιμοποιήσει κάποιο φίλτρο προκειμένου να αλλοιώσει τη φωνή του.

https://twitter.com/NewsForAllUK/status/1475234529011027971?ref_src=twsrc^tfw

Ο 19χρονος, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έστειλε και δεύτερο μήνυμα στο Snapchat λέγοντας «ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το μήνυμα με όποιον μπορείτε και στείλτε το σε όσους ενδιαφέρονται».

Η λέξη «Σιθ» μπορεί να αποτελεί αναφορά στην κρυφή σέχτα από τον Πόλεμο των Αστρων που χρησιμοποιεί τη σκοτεινή πλευρά της «Δύναμης». Επίσης το όνομα Darth Jones παραπέμπει στο Star Wars και στον ηθοποιό Τζέιμς Ερλ Τζόουνς που έδωσε τη φωνή του στον Darth Vader. Επίσης η «σφαγή του Τζιανβάλα Μπαγκ» είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ινδίας: Στις 13 Απριλίου 1919, οι βρετανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 379 και να τραυματιστούν 1.200. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA